четвер, 10 грудня 2020 12:46

"Очікування сонячного дня": обрали кольори наступного року

"Очікування сонячного дня": обрали кольори наступного року
Щорічний вибір кольору Pantone часто є реакцією на світові події. Фото: pixabay

Колір наступного року оголосив Інститут кольору Pantone.

Його вибір — це відображення подій 2020 року, пише "Новое время".

Для 2021-го Pantone визначив 2 кольори. Це Pantone 17-5104 Абсолютний сірий, Ultimate Gray, і 13-0647 Освітлення - Illuminating. У компанії стверджують, що жовті і сірі тони створюють "бажане поєднання кольорів, об'єднуючи більш глибоке почуття задуми із оптимістичним очікуванням сонячного дня". Уперше за свою 22-річну історію Інститут кольору Pantone назвав кольором року 2 незалежні кольори, називаючи їх парою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвична луска і колір: науковці знайшли новий вид змій

"Поєднання сталого Ultimate Grey із яскравим жовтим Illuminating висловлює послання позитиву, підкріплене силою духу. Ми повинні відчувати себе натхненними і бути такі. Це важливо для людського духу", - сказала виконавча директорка Pantone Леатріс Ейсман.

За її словами, вибір цьогоріч 2 незалежних кольорів показує, як "різні елементи об'єднуються, щоб висловити послання сили і надії, яке одночасно є стійке і надихаюче". Вона назвала вибране поєднання "практичним і стійким, але в той же час теплим і оптимістичним".

Щорічний вибір кольору Pantone часто є реакцією на світові події, і вибір кольору для 2021 року, певно, є відображенням нинішніх неспокійних часів. Так, кольором 2019-го був обраний кораловий. Він висловлював стурбованість світової спільноти загибеллю коралових рифів через глобальне потепління.

Кожен сезон з 2000 року Інститут кольору Pantone проводить дослідження, аналізуючи подіумні тенденції, соціальні мережі і фото street-style з усього світу. Таким чином шукають потрібні відтінки і вибирають головні кольори сезону, пише "РБК-Україна". Стилістка Катрін Дойл нагадала на сторінці в Instagram, які кольори будуть в тренді восени і взимку 2020-го і запропонувала варіанти образів з їх використанням.

Зараз ви читаєте новину «"Очікування сонячного дня": обрали кольори наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути