Ексклюзиви
субота, 12 вересня 2009 16:27

Обвинувачені у військовому перевороті в Грузії визнали свою провину

Обвинувачені у військовому перевороті в Грузії визнали свою провину

34 обвинувачених в організації заколоту на грузинській військовій базі Мухровані повністю визнали свою провину, повідомив адвокат Гела Ніколаїшвілі. Ще двоє обвинувачених визнали вину частково, п"ятеро вважати себе винним відмовилися.

Судовий процес у справі бунтівників почався 21 серпня і повинен поновитися 14 вересня. 30 з 41 обвинуваченого є військовослужбовцями.

За версією грузинської влади, військовий переворот був призначений організаторами на 5 травня 2009 року. Танковий батальйон, розташований під містом Мухровані, повинен був рушити на Тбілісі. Керівництво Грузії заявило, що йому вдалося умовити військових здатися і не починати антидержавницьких дій. Того ж дня, 5 травня, був затриманий один з ймовірних організаторів заколоту, колишній командувач національною гвардією Коба Кобаладзе. Ще декілька ймовірних змовників було арештовано згодом.

Михайло Саакашвілі звинуватив в підготовці перевороту російське керівництво. Грузинська опозиція, навпроти заявила, що президент сам сфабрикував справу про заколот, щоб відвернути увагу народу від акцій протесту.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Обвинувачені у військовому перевороті в Грузії визнали свою провину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути