середа, 15 червня 2022 22:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Оборонна підтримка України буде сталою - Зеленський про підсумки "Рамштайну-3"

Оборонна підтримка України буде сталою - Зеленський про підсумки "Рамштайну-3"
Президент Володимир Зеленський візьме участь у саміті "Великої сімки" в Берліні та саміті НАТО в Мадриді. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський розповів про підсумки сьогоднішньої зустрічі керівників оборонних відомств з усього світу.

В рамках "Рамштайну" Британія і Данія оголосили про проведення у серпні спеціальної донорської конференції в Копенгагені, передає Gazeta.ua.

За словами Зеленського, участь візьмуть 14 держав.

"В усіх міжнародних контактах я чую захоплення діями наших захисників і захисниць. Світ справді хоче вчитися в українців того, як воювати і як перемагати", — сказав він.

За словами президента, за 112 днів цієї війни українська армія довела, що хоробрість і мудрість на полі бою разом з умінням тактично переграти ворога дають значний результат, навіть попри суттєву перевагу російської армії в кількості солдатів і техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хоробрі українці надихають світ" - Байден оголосив новий пакет військової допомоги

Також голова держави провів сьогодні переговори з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном та президентом США Джозефом Байденом.

З Джонсоном Зеленський обговорив оборонну підтримку і координацію кроків "напередодні важливих зустрічей".

"Обговорили з президентом Байденом і тактичну ситуацію на полі бою і те, як прискорити нашу перемогу. Санкції, політика, економічна взаємодія – готуємось до нових кроків", — сказав президент.

Окрім того, Зеленський візьме участь у саміті "Великої сімки" в Берліні та саміті НАТО в Мадриді.

Також сьогодні президент був на зустрічі зі з лідерами Західних Балкан – в Київ приїжджали премʼєр-міністри Чорногорії і Албанії, а по відео-звʼязку – премʼєр Північної Македонії.

"Україна отримала рішення про підтримку і цими державами статусу кандидата у члени Євросоюзу для нас", — наголосив він.

Робота щодо вступу України в ЄС продовжується: "сьогодні у зверненні до парламенту Чехії підкреслив, що відповідь нам по кандидатству – це буде відповідь Євросоюзу не тільки Україні, але й самому собі – своєму майбутньому".

Росія продовжує газовий тиск на Європу та гатити по українським містам. Зокрема, 15 червня ворог обстріляв Миколаїв, громади Дніпропетровської області, Харківщину. Пропагандисти РФ почали активніше "викидати" фейки, щоб спровокувати зневіру в Україні.

Зеленський підписав чергові укази про нагородження українських воїнів. 284 військовослужбовця відзначені державними нагородами, з них 60 - посмертно.

Сьогодні у Брюсселі стартувала зустріч керівників оборонних відомств з усього світу. Вони обговорили військову допомогу Україні.

60 військовослужбовців Збройних сил України завершили навчання з використання реактивних систем заплового вогню HIMARS. Тому вже до кінця червня РСЗВ передадуть Україні.

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін повідомив, що входить у новий пакет військової допомоги для України. Йдеться про керовані боєприпаси для реактивних систем залпового вогню, ще 18 гаубиць M777 і тактичні машини для їх обслуговування, 36 тис. боєприпасів калібру 155 мм.

Зараз ви читаєте новину «Оборонна підтримка України буде сталою - Зеленський про підсумки "Рамштайну-3"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути