Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2016 18:00

Обмін українського посвідчення водія на німецьке обійдеться у 45 євро

Обмін українського посвідчення водія на німецьке обійдеться у 45 євро
ua.r.golos.ua

Обмін українського посвідчення водія на німецьке може тривати від 4 до 6 тижнів. Для цього не обов'язково ще раз відвідувати автошколу — тільки здати теоретичний та практичний іспит. В окремих федеральних землях вимагають пройти курси надання невідкладної допомоги. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Андрій Мельник, надзвичайний і повноважний посол України в ФРН.

Обмін посвідчення водія здійснюється у підрозділі служби з допуску до дорожнього руху за місцем проживання емігранта. При цьому українські водійські права в момент видачі німецьких вилучаються.

Для обміну посвідчень необхідно подати такі документи: паспорт чи посвідчення особи, одне біометричне фото розміром 35мм на 45 мм, дійсні закордонні водійські права та їх переклад німецькою.

Утім, у залежності від федеральної землі, перелік необхідних документів може змінюватися. Тому слід зважати на це перед підготовкою пакету документів, наголосив посол. Інформацію про потрібні папери можна отримати на сайтах місцевих органів влади.

Наприклад, у федеральній землі Берлін при обміні посвідчення водія на управління легковими авто та мотоциклами проводиться перевірка зору та підтвердження навичок надавати невідкладну допомогу. Тому крім вищезазначених документів необхідно ще надати свідоцтво про навчання щодо надання першої медичної допомоги; свідоцтво про фізичну та психічну придатність та свідоцтво про перевірку лікарем стану зору.

А в федеральній землі Північний Рейн — Вестфалія для обміну посвідчення водія категорій D, D1, DE, D1E крім інших ще додається довідка про несудимість.

"Власники посвідчення водія третіх країн, в тому числі й України, повинні здати теоретичний та практичний іспит. Це можливо лише за умови участі під час екзамену представників автошколи. При цьому навчання в автошколі (теоретичне та практичне), яке передбачене для тих, хто вперше отримує посвідчення водія, не є обов'язковим", - розповів Андрій Мельник.

Зберегти конкретну категорію при обміні можливо. Про це потрібно вказати у заяві та обґрунтувати необхідність надання допуску до управління автомобілями категорій С, D, E.

"За надання такої послуги необхідно сплатити збір, розмір якого коливається, в залежності від федеральної землі. У федеральній землі Берлін, збір за процедуру обміну посвідчення водія становить 42,60 євро. Для громадян України - за умови складання іспиту. У місті Ессен, федеральна земля Північний Рейн – Вестфалія, - 43,40 євро", - додав посол.

Зараз ви читаєте новину «Обмін українського посвідчення водія на німецьке обійдеться у 45 євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути