Ексклюзиви
субота, 21 грудня 2013 06:04

Обличчя Євромайдану: "Ми віримо в диво"
28

Фото: Фото: Володимир Мукан

Вже місяць на Майдані Незалежності в Києві збираються активісти з усіх областей України.

Спочатку на головну площу столиці вийшли студенти, вимагали від президента підписання Угоди про асоціацію України із Євросоюзом.

Після силового розгону мітингувальників спецпідрозділами, на вулиці вийшло понад 3 мільйони осіб. До молоді долучилися люди середнього й старшого віку.

Зараз на Майдані живуть сотні мітингувальників. Вони поставили там і на Хрещатику свої намети й барикади. Вимагають відставки уряду та президента.

"Як тільки дізнався, що Янукович не підписав асоціацію з Євросоюзом, одразу купив прапор і приїхав у Київ, зрозумів, що досить мовчати, - розповідає Владислав Загородній із Черкас. 29 листопада він приїхав у Київ. Вдома залишив на дружину двох доньок, наймолодшій з яких 5 місяців. – Керівництво на роботі з розумінням поставилося до мого громадянського обов'язку. Підтримало й прикрило в потрібний момент".

Чоловік за весь період дії Євромайдану приїжджав у Київ тричі.

"Вперше прибув за декілька годин до жорстокого розгону активістів. Коли приїхав вдруге, ночував на Майдані, чергував вночі на посту. Втретє приїхав, щоб допомогти майданівцям відбити атаку спецзагонів, що брали Майдан у кільце. Тут, у Києві, я зрозумів одне – ми, українці, різні, але нас об'єднує те, що ми віримо в диво. Будемо стояти на Майдані до кінця, іншого виходу не маємо", - наголошує Загородній.

Понад два тижні живе у наметі на Хрещатику одесит Юрій Лизлов.

"Я працюю машиністом потяга. Два тижні в мене робочі, наступні два – вихідні. Ось у свої вихідні я й приїхав на Майдан, - розповідає чоловік. Він родом із Миколаєва. – Я тут не для того, щоб підтримувати політиків, а відстоюю свою думку. Мені набридло, що влада постійно тягне Україну до Росії, що довела народ до зубожіння. Через них молоді люди, які чесно працюють цілими днями, не мають коштів не те що для купівлі житла, а й навіть для власного весілля. Я, наприклад, працюю за 4 тисячі гривень в місяць. Дві з них витрачаю на зйомне житло. А на решту хіба проживеш нормально?! Я впевнений, що своїми мирними протестами ми доб'ємося того, за що боремося".

Зараз ви читаєте новину «Обличчя Євромайдану: "Ми віримо в диво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути