середа, 07 жовтня 2009 08:51

Обіцяних розв"язок до Євро-2012 у Києві не буде?

Обіцяних розв"язок до Євро-2012 у Києві не буде?

У київської влади немає жодного плану підготовки транспортної інфраструктури столиці до підготовки та проведення Євро-2012. Принаймні до постійної комісії Київради з питань транспорту і зв"язку такі документи не надходили, заявив голова цієї комісії депутат фракції БЮТ у Київраді Дмитро Олійник.

"Останній документ, що бодай якось пояснював бажану логіку будівництва доріг і транспортних розв"язок Києва, проіснував лише на папері майже 2 роки і був скасований мером Леонідом Черновецьким. Мова йде про ідею розробити концепцію розміщення та будівництва транспортно-пересадочних вузлів", - сказав Олійник.

За його словами, 31 серпня 2009 року Черновецький скасував розпорядження N19 N "Про заходи щодо розробки Концепції розміщення та будівництва транспортно-пересадочних вузлів" від 9 січня 2008 року.

"Про те, що влада ніби-то має якусь нову концепцію будівництва доріг та розв"язок "по-європейськи", обмеження проїзду транспорту в центрі та обрахування, як швидше довезти гостей в бік Борисполя за допомогою метро, депутати профільної комісії прочитали у ЗМІ. Можливо, нова ідея оточення Черновецького полягає в тому, що права рука не знає, що робить ліва?", - пожартував Олійник.

Водночас він відзначив, що Києву критично потрібен план підготовки транспортної інфраструктури міста до Євро-2012 - з чітким планом фінансування та термінами введення в дію нових об"єктів.

"Для забезпечення нормального функціонування транспортної інфраструктури столиці, особливо під час Євро, потрібен чіткий план дій, який дасть відповідь на кілька ключових питань", - сказав Олійник.

Зокрема, за його словами, це - який нинішній стан транспортної інфраструктури столиці, яким він має стати до моменту проведення чемпіонату, скільки коштує та в які терміни має бути проведений перехід з одного стану в інший.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Обіцяних розв"язок до Євро-2012 у Києві не буде?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути