пʼятниця, 10 липня 2009 15:22

Обама відмовився від ПРО у Східній Європі - ЗМІ

Обама відмовився від ПРО у Східній Європі - ЗМІ

США після переговорів з Росією відмовилися від наміру розмістити в Польщі і в Чехії об"єкти системи ПРО, стверджує польська газета Nasz Dziennik.

"Сполучені Штати розглядають два інших місця - в безпосередній близькості від Ірану або в південній частині Європи", - пише видання.

У липні цього року пройде зустріч російських і американських експертів з питання ПРО, і влітку американська сторона ухвалить остаточне рішення з питання місця розміщення об"єктів системи ПРО, стверджує газета, посилаючись на якесь анонімне джерело у Вашингтоні.

В той же час офіційних заяв про відмову від системи ПРО в Східній Європі американська адміністрація не робила. У міністерстві закордонних справ Польщі спростували дані про відмову від будівництва баз.

"Не знаю, звідки ця інформація. Якби таке рішення було ухвалене, Сполучені Штати про нього б оголосили", - відзначив прес-секретар МЗС.

Польська преса вже не вперше готує відміну будівництва протиракетних баз у Східній Європі. У листопаді минулого року вона стверджувала, ніби у Америки просто не вистачить грошей на систему ПРО, і новий президент США Барак Обама відмовиться від проекту. Проте, Обама не почав згортати створення системи.

За матеріалом: NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Обама відмовився від ПРО у Східній Європі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути