Ексклюзиви
вівторок, 20 жовтня 2009 11:18

Обама та Медведєв взяли "Новий START" у Женеві

Обама та Медведєв взяли "Новий START" у Женеві

Барак Обама і Дмитро Медведєв контролюють 95% ядерної зброї на планеті, тому такими важливими є російсько-американські переговори, які форсованими темпами поновилися вчора в Женеві, пише Tribune de Genève. Сьомий раунд переговорів проходить в обстановці повної секретності, за стінами дипломатичних місій, зазначає кореспондент Андре Аллеман.

" З упевненістю можна стверджувати, що з тих пір, як 17 вересня Вашингтон відмовився від протиракетного щита в Польщі і Чехії, на всіх світлофорах загорілося зелене світло. Іншими словами, вимальовується угода, вже охрещена "Новий START ", яка символізує відновлення відносин між Москвою і Вашингтоном", - пише газета.

Саме російсько-американське зближення дозволило посилити тиск на Тегеран і домогтися першого прориву. Так, вчора у Відні почалися надзвичайно важливі переговори про постачання Іраном в треті країни урану, збагаченого за останні роки. І хоча такий крок припускає існування іранської ядерної програми, він може розрядити обстановку, підкреслює автор статті.

Результати цих двох угод стали би добрим знаком для інших переговорів про роззброєння та нерозповсюдження і довів, що Барак Обама дійсно прагне до обіцяного "світу без ядерної зброї", резюмує Аллеман.

За матеріалом: Inopressa

Зараз ви читаєте новину «Обама та Медведєв взяли "Новий START" у Женеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути