пʼятниця, 25 вересня 2009 21:04

Медведєв дав Ірану п"ять днів, щоб довести нешкідливість ядерної програми

Медведєв дав Ірану п"ять днів, щоб довести нешкідливість ядерної програми

Президент РФ Дмитро Медведэв заявив, що Іран повинен до 1 жовтня здійснити кроки з відновлення довіри до своєї ядерної програми.

1 жовтня в Женеві пройдуть переговори щодо ядерної програми Ірану, в якій візьмуть участь представники Іраку і шести провідних світових держав. "Ця зустріч дасть можливість Ірану продемонструвати, що він також налаштований на пошук переговорного вирішення цієї проблеми", - заявив Медведєв. Президент РФ висловив надію на те, що за п"ять днів Іран підготує переконливі докази нешкідливості своєї ядерної програми.

В п"ятницю, 25 вересня, ЗМІ стало відомо, що на початку тижня іранська влада повідомила Міжнародне агентство з атомної енергії про появу на території країни другого заводу зі збагачення урану. Цей завод повинен почати роботу в 2010 році.

25 вересня президент США Барак Обама, прем"єр-міністр Великої Британії Гордон Браун і президент Франції Ніколя Саркозі, які знаходяться на саміті G20 в Піттсбурзі, виступили із засудженням дій Ірану. Світові лідери пригрозили Ірану новими санкціями і зажадали, щоб на новий завод негайно були допущені перевіряючі ООН.

Медведєв в своєму виступі також заявив про необхідність негайної перевірки підприємства.

За однією версією, другий іранський завод зі збагачення урану повинен послужити заміною першому у разі його зупинки. За іншою версією, новий завод є потужнішим, ніж перший, і може використовуватися для виготовлення ядерної зброї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв дав Ірану п"ять днів, щоб довести нешкідливість ядерної програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути