субота, 29 грудня 2012 06:21

Обама надіється на економічний компроміс з конгресом

Обама надіється на економічний компроміс з конгресом
Обама ФОТО: i-g-t.org

Президент США Барак Обама не втрачає надію на те, що йому і республіканцям у конгресі вдасться прийти до компромісу щодо заходів з недопущення автоматичного секвестру.

Раніше в Білому домі відбулася зустріч Обами з лідерами сенатських демократів і республіканців Гаррі Ріда і Мітчем Макконнеллом, спікером палати представників Джоном Бонэром і лідером демократів в палаті представників Ненсі Пелосі. У переговорах також брали участь віце-президент Джозеф Байден і міністр фінансів Тімоті Гайтнер. Американські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що зустріч була безрезультатною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Америка на межі "фінансового обриву"

"Це була конструктивна, хороша дискусія, і я налаштований стримано-оптимістично...", - сказав Обама в заяві за підсумками зустрічі. Він також закликав керівників фракції не тиснути на своїх однопартійців, надавши їм можливість голосувати за своїм розсудом. "Американський народ не потерпить, якщо через політичні міркування нашій економіці буде завдано шкоди",- підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама вдруге став найвпливовішим, а от українців у списку немає

Ключовим на поточних бюджетних переговорах є податкове питання. Для підвищення доходів бюджету Обама пропонує скасувати пільги для американців, які заробляють більше 400 тисяч доларів в рік, Бонэр ж готовий говорити тільки про підвищення податків для мільйонерів. Автоматичний секвестр бюджету - скорочення витрат на 1,2 трильйона доларів, порівну розподілений між військовою та цивільною сферами, - почнеться в США з початку 2013 року в разі провалу бюджетних переговорів. Поки очікується, сторони можуть досягти компромісу до кінця тижня, конгрес заявив, що продовжить роботу до тих пір, поки сторони не затвердять "антикризовий" план.

Зараз ви читаєте новину «Обама надіється на економічний компроміс з конгресом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути