субота, 22 грудня 2012 13:11

Обама призначить сенатора Керрі на посаду держсекретаря США

Обама призначить сенатора Керрі на посаду держсекретаря США

Президент США Барак Обама виставить кандидатуру сенатора від Массачусетсу Джона Керрі, який очолює зовнішньополітичний комітет, на посаду державного секретаря. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на Білий дім.

Затвердити призначення повинен буде Сенат, при цьому відповідальним буде комітет, який очолює сам Керрі. Найближче засідання Сенату відбудеться не раніше 3 січня.

Як пише The Boston Globe, Обама спочатку планував виставити одночасно кандидатури ще на дві посади - глави міністерства оборони і глави ЦРУ, але через безперервні питань по них в результаті вирішив обмежитися держсекретарем.

Після відмови постійного представника США при ООН Сьюзан Райс висуватися на посаду держсекретаря ЗМІ писали про двох можливих кандидатів - Джона Керрі та радника президента США з національної безпеки Томаса Донілона.

69-річний Джон Керрі з 1985 року є сенатором від Массачусетса (спочатку молодшим, а з 2009 року - старшим). До цього, з 1983 по 1985 рік, він був губернатором штату. Керрі воював у В'єтнамі, дослужившись до звання лейтенанта.

У 2004 році він балотувався на посаду президента США від Демократичної партії, однак програв республіканцеві Джорджу Бушу-молодшому.

Протягом першого терміну Барака Обами Державний департамент США очолювала Хілларі Клінтон. Вона неодноразово говорила, що після президентських виборів покине свій пост.

Зараз ви читаєте новину «Обама призначить сенатора Керрі на посаду держсекретаря США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути