середа, 13 лютого 2008 08:18

Обама і Маккейн виграли праймеріз у трьох штатах

У вівторок Барак Обама здобув переконливу перемогу на праймеріз у Вірджинії, Вашингтоні та Меріленді. Джон Маккейн виграв в тих самих штатах і укріпив своє лідерство в боротьбі з Майком Хаккабі.

Обама вперше за весь час попереднього голосування обійшов Хіларі Клінтон за числом делегатів


Згідно з підрахунками агентства, Обама набрав 1210 голосів делегатів проти 1188 голосів Клінтон. На голосуванні у Вашингтоні Обама набрав близько 75 відсотків голосів, тоді як у Вірджинії і Меріленді його результат наблизився до 60 відсотків. Для гарантованого висування в президенти кандидатові від Демократичної партії необхідно набрати голоси 2025 делегатів з"їзду.

Маккейн виграв праймеріз у всіх трьох штатах із невеликою перевагою. Після того як сталі відомі підсумки голосування, він привітав Хаккабі й назвав його серйозним суперником. За підрахунками AP, Маккейн має підтримку 789 делегатів і неухильно наближається до необхідного для висування 1191 голосу делегатів на загальнонаціональному партійному з"їзді. Хаккабі на даний момент має 241 голос.

Усього на кону праймеріз у Вірджинії, Меріленді і Вашингтоні стояли голоси 168 делегатів від Демократичної партії та 113 - від Республіканської, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Обама і Маккейн виграли праймеріз у трьох штатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути