вівторок, 06 лютого 2018 15:39

Пояснили, чому "Національні дружини" схожі на беркутівців

Пояснили, чому "Національні дружини" схожі на беркутівців
Форма "Національних дружин" схожа на уніформу розформованого спецпідрозділу міліції "Беркут" / фото:Слово і Діло

Куртки членам нашумівшої організації "Національні дружини" шиють на замовлення, і члени організації самі викуповують їх.

А схожість форми активістів до одягу "Беркуту" пояснюється тим, що схожий камуфляж є світовою практикою, заявив один із засновників Юрій Капля в інтерв'ю "Українській правді".

"Що до того, нібито наша форма схожа на уніформу "Беркута", то "Азов" свою військову техніку розмальовує в камуфляж "уламок". Він схожий на шматки розбитого скла. Ходити в місті у військовому камуфляжі неправильно. Є світова практика – використання в камуфляжі для вулиць білого, сірого, чорного кольорів. Тобто ми вибрали дизайн "уламок", але в іншій кольоровій гамі", – додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Подолі біля фунікулера мітингують проти "Національних дружин"

Капля також розповів, що собівартість однієї куртки "дружинника" становить 600 грн. А загалом активісти замовили близько тисячі таких курток на загальну суму 600 тис. грн.

"Є людина, яка володіє магазином "Мілітарист", має свій бренд M-TAC. Ми спеціально вибрали дизайн "анорак", (куртка з капюшоном, без розрізу з блискавкою попереду, що надягається через голову. - Gazeta.ua) тому що немає фурнітури, менша собівартість", – пояснив він.

Він також зазначив, що організація існує за рахунок допомоги від представників бізнесу, які симпатизують азовському руху.

Новостворена громадська організація "Національні дружини" не перейматиме функції Нацполіції, а тільки допомагатиме правоохоронним органам. Зараз до організації входить близько 1 тис. людей у різних регіонах України, заявив речник "Нацдружини" Ігор Вдовін.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому "Національні дружини" схожі на беркутівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути