понеділок, 14 червня 2021 14:44

Новий трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2 спровокував скандал у мережі
3

Компанія Microsoft і виробник компʼютерних ігор Bethesda Games Studio показали трейлер шутера S.T.A.L.K.E.R. 2.

Продовження дістало назву Heart of Chernobyl, через що в Twitter розгорівся скандал. Більшість українських геймерів погано сприйняли російську транслітерацію слова Chernobyl у назві гри. За правилами українське місто Чорнобиль треба було перекласти Chornobyl.

"Транслітерувати назву міста з тієї мови, якою говорять у країні, якій це місто належить? Ні, ви що. Транслітерувати назву з мови окупанта, загарбників і винуватців трагедії? Оце по-нашому!", – написав один із користувачів.

Через неправильну транслітерацію та трейлер, випущений російською мовою, західні гравці вирішили, що гру роблять російські розробники. У мережі з'явився хештег ChornobylNotChernobyl.

Розробники ж пообіцяли додати в S.T.A.L.K.E.R. 2 повну українську локалізацію. Ідеться не лише про субтитри, а й про повноцінне озвучування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшов трейлер другого сезону "Відьмака"

28 квітня 2022 року відеогра вийде на ПК і Xbox Series. Попередні замовлення вже відкрились у Steam, Epic Games Store і Microsoft Store. Звичайна версія коштує $60 - 1,6 тис. грн. Версія Deluxe, куди входять додаткові костюми та скіни для зброї стане у $80, тобто 2,2 тис. грн. Ultimate, в яку, крім цього всього, входить Season Pass для мультиплеєра та два DLC коштуватиме $110 або 3 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Новий трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2 спровокував скандал у мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути