Ексклюзиви
середа, 07 червня 2017 21:32

Новий газовий скандал може вдарити по рейтингах Юлії Тимошенко - експерт

Новий газовий скандал може вдарити по рейтингах Юлії Тимошенко - експерт

''Рішення стокгольмського арбітражу стало серйозною проблемою для штабу "Батьківщини" та руйнує один з базових електоральних образів Юлії Тимошенко'' - так відповів на питання про політичні наслідки рішення по газовому контракту політолог Володимир Фесенко.

''Воно знов актуалізувало питання про політичну відповідальність Юлія Тимошенко за газові проблеми України. Протягом кількох останніх років команда Тимошенко ретельно будувала іміджеву лінію борців проти підвищення тарифів, проти високих цін на газ та за інтереси малозабезпечених виборців. Дана тактика була досить результативною, і останнім часом і партія "Батьківщина", і її лідер перебували серед лідерів електоральних рейтингів. Саме тому рішення стокгольмського суду та тривалі публічні обговорення цього контракту можуть стати потенційним ризиком для рейтингів Юлія Тимошенко. Контракт визнано невигідним для України, кілька пунктів оголошено незаконними, а серед політиків лунають звинувачення у здачі національних інтересів та підозри в корупційних діях. Тепер у суспільній свідомості значну частку відповідальності за газові проблеми України нестиме саме уряд Тимошенко, який, як виявляється, мав можливості заключити більш вигідний контракт, і не допустити різкого підвищення ціни на газ .

Особливо чутливим аспектом стане роль кремлівської адміністрації у підготовці контракту, переговорах із тодішньою прем'єркою, старі фото і відеозаписи, які в умовах протистояння з Росією будуть викликати негативну реакцію патріотичних виборців. Газовий скандал навряд чи закінчиться за тиждень, його вистачить до кінця політичного сезону однозначно, а восени він буде актуалізований остаточними рішеннями арбітражу, можливими розслідуваннями правоохоронців, виплатами по рішеннях суду та будь-якими іншими інформаційними приводами. Після такого удару можно втратити частину своїх виборців, і буде вкрай важко знайти нових прихильників'' - оцінює ситуацію експерт.

Зараз ви читаєте новину «Новий газовий скандал може вдарити по рейтингах Юлії Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути