понеділок, 05 жовтня 2009 13:31

Нобелівську премію у сфері медицини розділили американці

Американці Елізабет Блекберн, Керол Грейдер і Джек Шостак отримали Нобелівську премію-2009 за дослідження клітинних механізмів старіння і ферментів, що грають роль в розвитку ракових клітин.

Учені отримали $1,4 млн. винагороди, диплом переможців і запрошення на урочисту церемонію, яка пройде в Стокгольмі 10 грудня.

Нагадаємо, сьогодні оголошенням імені лауреата Нобелівської премії в сфері фізіології та медицини в Швеції відкривається 108-й Нобелівський тиждень. В найближчий день стануть відомі володарі премії й в інших дисциплінах.

Так, у вівторок, 6 жовтня в шведській столиці буде оголошено про рішення Нобелівського комітету з фізики, 7 жовтня - з хімії, 8 жовтня - з літератури. В п"ятницю, 9 жовтня, в Осло буде названий лауреат премії миру. Останнім визначиться володар "Премії з економіки пам"яті Нобеля", заснований Банком Швеції в 1968 році. Це відбудеться в понеділок, 12 жовтня.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Нобелівську премію у сфері медицини розділили американці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути