середа, 15 травня 2019 21:39

НКРЕ підтримала створення ринку електроенергії - ЗМІ

НКРЕ підтримала створення ринку електроенергії - ЗМІ
НКРЕ підтримала створення ринку електроенергії . Фото: Kordon

Член Нацкомісії з регулювання електроенергії Дмитро Коваленко сьогодні на засіданні комітету Верховної ради з ПЕК заявив про готовність запустити нову модель ринку вже з 1 липня. Коваленко впевнений, що зростання тарифів для населення при цьому буде нульовим, а для промисловості максимум до 10%. Про це повідомляє програма Перша Шпальта яка виходить на каналі UA Перший, передає УНН.

НКРЕ і раніше підтримувала введення ринку електроенергії. В "Енергоатомі" заявили, що категорично проти перенесення термінів відкриття ринку. Про необхідність запускати ринок з 1 липня говорив і глава Укренерго Всеволод Ковальчук. За введення ринку з початку липня були в "Донбасенерго" і "Енергоринок". Державні підприємства НЕК "Укренерго" і "Енергоринок" вже приступили до тестових покупок і продажу в рамках підготовки до реалізації закону.

Нагадаємо, що 23 квітня представники ЄС, ЄБРР, Європейського енергетичного співтовариства, Європейського інвестиційного банку та USAID в Україні заявили, що стурбовані гальмуванням запуску нового ринку електроенергії.

Введення ринку електроенергії підтримали в Американській торговельній палаті, глава представництва Єврокомісії в Україні Хью Мінгареллі, Європейська бізнес асоціація.

Зараз ви читаєте новину «НКРЕ підтримала створення ринку електроенергії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути