Ексклюзиви
неділя, 13 квітня 2008 12:20

Німеччина призвала США не намагатися ізолювати Росію

Виступаючи з промовою в Гарвардському університеті, розділ МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер закликав США не намагатися ізолювати Росію.

За словами чиновника, саміт НАТО в бухаресті і зустріч президента РФ Володимира Путіна з лідером США Джорджем Бушем в Сочі продемонстрували, що американці і європейці єдині в стратегічній зацікавленості зберегти Росію в числі активних і конструктивних партнерів.  Також глава зовнішньополітичного відомства Німеччини підкреслив, що взаємодія США і ЄС з Росією в оборонних питаннях є заставою безпечнішого миру.

В ході своєї мови Штайнмайер торкнувся також і співпраці Німеччини і США в Афганістані. Він попередив майбутню адміністрацію Білого дому, що їй, незалежно від переможця президентської гонки 2008 року, не варто чекати активнішої участі Німеччини у військовій операції в Афганістані.

"Хоча комусь і хотілося, щоб Берлін робив більше, Німеччина вже приклала додаткових зусиль, а її ресурси не безмежні" - заявив представник МЗС Німеччини. Нагадаємо, Німеччина і США дотримуються різних поглядів на цілий ряд міжнародних питань.   Раніше, на Бухарестському саміті Берлін і Вашингтон не зійшлися в питанні розширення альянсу і включення в його ряди Грузії і України. Президент США Джордж Буш закликає до приєднання цих країн до НАТО, у свою чергу Берлін, а також деякі члени Євросоюзу виступають проти, указуючи, зокрема, на можливе погіршення відносин з Росією, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина призвала США не намагатися ізолювати Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути