Ексклюзиви
неділя, 23 серпня 2020 15:00

Незалежність – процес, який триватиме вічно

Незалежність – процес, який триватиме вічно
Іван Леньо: "Країну не можна любити за щось. Її потрібно любити просто так". Фото: Олег Огородник.

Незалежність – дієслово, процес, який триватиме вічно, і для якого потрібно багато працювати. Про це Gazeta.ua рзповів фронтмен гурту Kozak Sуstem Іван Леньо.

"Незалежність моєї країни – спроба реально відірватись від одвічного ворога Російської імперії і самому хазяйнувати у своєму домі. Її важко усвідомити. Але я чітко відчув момент, коли Україна може стати залежною. Це відчуття прийшло до мене з Революцією Гідності та початком війни на Донбасі. Тоді зрозумів, що таке дружні обійми імперії, та як важливо все ж стати незалежними не лише на папері. Наявність кордону, наявність мови і, напривеликий жаль, та велика кількість полеглих воїнів за свободу у нашій країні є символами незалежності. Горджусь, що є українці із неймовірною волею та дуже сильним відчуттям своєї українськості, що готові піти на смерть за свою країну".

Музикант зазначає, що на історію не можна дивитись поверхнево. Тому немає жодної окремої події, яка б була знаковою для нас. Кожна – наслідок попередніх дій. Починаючи з Дня проголошення незалежності України до сьогодні усі події знакові. Вони ж і привели нас до того, що маєм зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незалежність - це розрив із тоталітарним та початок розбудови

"Країну не можна любити за щось. Її потрібно любити просто. Бо ти - українець, ти тут народився і виріс. Я відчуваю й розумію, що таке вібрація рідної землі. Вірю - місце, де ти народився й виріс має певну енергетику, формують. Хочу жити серед українців. Це моє місце сили, мого розвитку. Тут відчуваю себе вдома".

А за те, що країна повільно рухається вперед, не усвідомлює цінність незалежності, не цінує мову, не допомагає армії, не розуміє, який ворог у нас на порозі музикант не любить країну.

"Нічого крім важкої праці, поту і крові нас у майбутньому не очікує. Для того, аби ми перейшли точку неповернення, а ми її ще не пройшли, багато потрібно праці. Ще велика кількість небезпек на нас чатують. А кожен новий день - продовження боротьби України за свою незалежність, а українців - за свою ідентичність. Хотілось, щоб за свій вік, я застав сильну державу. Але навряд", - додає Леньо.

Київ, як і минулого року, відзначатиме День Незалежності без параду. Утім, без маршу та різноманітних урочистостей не обійдеться. 23 серпня у столиці святкуватимуть День Державного прапора, а 24 серпня - День Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Незалежність – процес, який триватиме вічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути