вівторок, 18 серпня 2020 17:01

Незалежність – це відповідальність за власний вибір

Незалежність – це відповідальність за власний вибір
Лесь Кромпляс відчув, що Україна відходить від Росії у 2014-му. Фото: Facebook/Лесь Кромпляс

Незалежність – насамперед це свобода вибору, свобода самовизначення, яким шляхом йти далі. А ще це відповідальність за власний вибір та здатність брати активну участь у процесі державотворення шляхом демократичних механізмів волевиявлення.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав український доброволець, військовий журналіст Олесь Кромпляс.

"Вперше я відчув, що Україна дійсно незалежна, навесні 2014 року, коли в країні почалися зміни. Саме тоді були здійснені перші кроки на віддалення від прорадянської політики Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незалежність – це свобода думок та дій

Щодо символів незалежності, я схильний шукати їх в минулому та надихатися ними. Зокрема, збірним образом для мене є визвольні змагання 1880-1920 років. Надихаюсь воєнними керівниками тих часів, про яких ми зараз взнаємо все більше. Захоплює, як вони, попри хитке положення, мішанину політичних рухів продовжували боротьбу за незалежність України. Це були сильні духом люди важкої долі.

Свідоме визнання – "Це Україна" – було завжди у моїй голові, ще з часів, коли 1991-го дивився телевізор і бачив живий ланцюг, що пройшов через всю країну. Звісно, під час Помаранчевої революції, 2014-го на Майдані Незалежності.

Україна, яку я люблю – її люди, її природа. Люблю, тому що все - це все моє. Тому й не виїхав і не збираюся: тут є багато чого робити, а я можу зробити свій вклад та посприяти змінам на краще".

Незалежність для України – це все без перебільшення. Завдяки їй зараз можемо вільно обирати вектор руху, розвиватися власним шляхом. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Бобиренко.

Зараз ви читаєте новину «Незалежність – це відповідальність за власний вибір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути