середа, 15 липня 2009 16:24

Незаконні патрулі козаків на дорогах дурять іноземців

Незаконні патрулі козаків на дорогах дурять іноземців

Державна автомобільна інспекція Міністерства внутрішніх справ України попереджає іноземців про незаконну діяльність "екологічних патрулів козаків" на дорогах України.

Про це йдеться у зверненні Департаменту Державтоінспекції МВС до іноземних громадян, які подорожують Україною автомототранспортом.

Як повідомляють у ДАІ, у деяких регіонах України намагаються незаконно працювати так звані "екологічні патрулі козаків", представники яких не є співробітниками органів внутрішніх справ.

"Тож зупинка на їхню вимогу не є обов"язковою. Представники таких формувань не мають права здійснювати екологічний контроль транспортних засобів на автошляхах, складати адміністративні протоколи, стягувати будь-які штрафи, у тому числі на місці", - констатують у Державтоінспекції.

Правоохоронці наголошують, що це так зване "патрулювання" здійснюється на приватних автомобілях, у форменому одязі, наближеному за зовнішніми ознаками до одягу працівників Державтоінспекції, у тому числі з капітанськими або майорськими погонами, генеральськими лампасами і шевронами червоного кольору.

"Також повідомляємо, що працівники Державтоінспекції МВС України не займаються реалізацією так званих "екологічних талонів", які намагаються продавати водіям патрулі козаків", - зазначається у зверненні ДАІ.

Водночас, у Державтоінспекції нагадують, що іноземний водій, який в`їжджає на територію України, повинен мати при собі національне або міжнародне посвідчення водія відповідної категорії, що відповідає вимогам Конвенції про дорожній рух, документ про реєстрацію транспортного засобу і поліс обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страховий сертифікат "Зелена картка").

У свою чергу, працівники ДАІ, які контролюють дотримання Правил дорожнього руху, повинні перебувати на службі у форменому одязі, мати нагрудний знак встановленого зразка та патрулювати на службових автомобілях з відповідним розфарбуванням і номерними знаками на синьому фоні.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Незаконні патрулі козаків на дорогах дурять іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути