вівторок, 24 червня 2008 15:28

Непал паралізований численними страйками

В Непалі проходять численні страйки у зв"язку з підвищенням цін на пальне, які фактично паралізували нормальне життя в країні, повідомляють у вівторок місцеві ЗМІ.

Власники автобусів і таксі другий день не випускають машини на дороги, вимагаючи підвищення тарифів на проїзд на 35% через подорожчання пального. Уряд, який регулює вартість проїзду в громадському транспорті, згідний тільки на 25-процентне підвищення.

Декілька раундів переговорів міністра транспорту Непалу і Національної федерації непальських підприємців-транспортників завершилися безрезультатно.

У столиці країни Катманду страйк продовжується четвертий день. На вулицях міста майже не видно автомобілів. Власники приватних машин побоюються пересуватися по місту, оскільки страйкуючі транспортники погрожують розправою водіям, які порушили їхню заборону. У ряді районів міста учасники акції протесту блокують проїжджу частину.

Непальська асоціація паливних дилерів припинила відпускати бензин і дизельне пальне на автозаправках. Керівництво асоціації незадоволене перебоями з постачаннями пального, не дивлячись на те, що уряд недавно підняв ціни на нафтопродукти.

Напередодні в країні пройшов страйк студентів, які вимагали надання пільг на проїзд в громадському транспорті після підвищення вартості проїзду. Вони погодилися зняти блокаду вулиць і почати заняття після того, як уряд пообіцяв їм 45-процентну знижку на проїзд, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Непал паралізований численними страйками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути