Ексклюзиви
середа, 19 січня 2022 11:30

"Негатив не переважає" - Зеленська відреагувала на критику шкільного харчування

"Негатив не переважає" - Зеленська відреагувала на критику шкільного харчування
Олена Зеленська не вважає,  що негативні відгуки про шкільну харчову реформу переважають. Фото: facebook.com/olenazelenska.official

Перша леді Олена Зеленська стверджує, що була готова до критики реформи шкільного харчування.

Про це вона заявила "Фокус".

"Ми були готові до критики, коли розпочинали реформу шкільного харчування. Якщо боятися критики, то краще взагалі нічого не починати", - зазначила Зеленська.

За її словами, ініціатори змін у харчуванні школярів зайшли на "подвійно складну територію", оскільки реформа стосується дітей, і змін у цій сфері не було із часів СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський ворог на кордоні, а Зеленські відпочивають на Сейшелах - ЗМІ

Згідно з дослідженням, на старті реформи нинішні школярі харчувалися так само, як і їхні батьки під час навчання у школі: макаронами, сосисками, хлібобулковими виробами й солодким компотом. Тобто йдеться про зміну багаторічної "традиції". А будь-який перехід від старого до нового психологічно складний для суспільства, зауважила дружина президента.

Водночас Зеленська "не сказала б, що негативні відгуки переважають".

"Поділ такий: коментарі "за", "конструктивна критика" й третя група тих, хто взагалі не хоче змін під назвою "негайно поверніть у шкільні столові булочку з маслом і сосиски". Цей пункт спричиняє в соцмережах справжні "батли", бо в нових стравах обмежена (не скасована, а саме обмежена) кількість солі, цукру, жирів, білого хліба, заборонені субпродукти на кшталт сосисок і консервів, кондитерські вироби", - пояснила вона.

Тим, хто звик до такого харчування, нова шкільна їжа може здатися незвичною. Це називається "харчова звичка", і вони є в кожного. Але потрібно відрізняти шкідливі звички від нешкідливих, підкреслила перша леді.

"Норми про зниження кількості солі й цукру МОЗ затвердило для покращення здоров'я українців. Подумайте про ці цифри: 13,3% наших дітей до 17 років страждають на ожиріння. Уже в підлітковому віці мають серцево-судинні захворювання. Чи варто поборотися з такими харчовими звичками? Заради цього я готова й критику потерпіти", - сказала дружина президента.

Майже рік в Україні триває реформа харчування в школах. Нею опікується Олена Зеленська із фахівцями Міністерств освіти, охорони здоров'я та Держпродспоживслужби. Команда кухаря Євгена Клопотенка розробила нове шкільне меню на чотири тижні. Воно складається із 160 страв. Меню презентували у травні 2021 року.

Що батькам подобається у шкільній харчовій реформі, а що ні, - читайте за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «"Негатив не переважає" - Зеленська відреагувала на критику шкільного харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути