пʼятниця, 16 серпня 2024 16:54

Не сплатив 200 млн грн податків: українському блогеру мільйонеру оголосили підозру

Не сплатив 200 млн грн податків: українському блогеру мільйонеру оголосили підозру
Бюро економічної безпеки оголосило підозру блогеру Олександру Слобоженку в ухиленні від сплати понад 200 млн грн податків. Фото: соцмережі

Бюро економічної безпеки оголосило підозру українському блогеру в ухилені від сплати понад 200 млн грн податків.

На його майно наклали арешт. Про це повідомила пресслужба БЕБ. Там не назвали імʼя блогера, натомість джерело hromadaske у правоохоронних органах зазначило, що йдеться про Олександра Слобоженка.

За даними слідства, підозрюваний заснував та організував діяльність комерційної структури, створив вебресурс та згодом зареєстрував торгову марку.

Ця компанія здійснювала арбітраж трафіку - йдеться, зокрема, про рекламування ринку азартних ігор, сервісів для віртуальних знайомств, букмекерських організацій тощо.

"Аби приховати доходи та ухилитись від сплати податків і зборів, компанію не реєстрували як юридичну особу та не ставили на облік як платника податків в Україні, трудові договори з працівниками не укладалися", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські блогери більше не зможуть отримувати прибуток від YouTube

У БЕБ кажуть, що керівник компанії отримав доходи, що на той час були еквівалентні понад 1 млрд грн. Вони не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися.

"Такі дії призвели до фактичного ненадходження до бюджету держави понад 213 млн грн податків", - наголосили в Бюро.

Там додали, що підозрюваний легалізував ці гроші, зокрема, придбавши низку об'єктів нерухомості та елітні автівки. Детективи оголосили блогеру підозру. Слобоженку може загрожувати до 6 років увʼязнення.

Нині арештовані 8 транспортних засобів блогера, квартири та нерухомість у столиці. Досудове розслідування триває.

Київський мільйонер 25-річний Олександр Слобоженко та його друзі попри війну та мобілізацію в Україні, активно відпочивають на курортах Європи.

Молодики нібито не придатні до служби. При цьому хизуються своїми силовими вміннями. Місця відпочинку мільйонер публікує у соцмережах, йдеться у розслідуванні "Української правди".

Чартер, Ferrari, дві Lamborghini, декілька топових BMW та зйомки з гвинтокрилу. Стрибки з парашутом у Швейцарії, день народження на Ібіці, Венеція, озеро Комо, Доломітові Альпи в Італії – це лише короткий переказ однієї відпустки Слобоженка з друзями.

Зараз ви читаєте новину «Не сплатив 200 млн грн податків: українському блогеру мільйонеру оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути