пʼятниця, 19 квітня 2019 10:49

"Не порушуйте закон, а обдумано зробіть свій вибір" — голова ЦВК просить не псувати бюлетені

"Не порушуйте закон, а обдумано зробіть свій вибір" — голова ЦВК просить не псувати бюлетені
Вибори 2019: голова ЦВК закликала не псувати бюлетені. Фото: Главком.

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук закликає не псувати бюлетені та не фотографувати їх у кабіні для таємного голосування під час другого туру виборів 21 квітня.

Зазначила, що після голосування 31 березня майже чверть мільйона бюлетенів визнали недійсними: "Причиною цього стали, часом, і незаконні дії громадян. Бюлетені свідомо псували", — зазначила вона у Facebook.

"Але це не прояв позиції. Це, фактично, образа великої кількості людей: працівників поліграфкомбінату "Україна", які працювали навіть уночі, щоб вчасно надрукувати і запакувати; людей, які розвозили бюлетені; зрештою, членів дільничних комісій, які ці бюлетені отримали, видавали, а потім і рахували", – зазначила Сліпачук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дебати Порошенко—Зеленський: де і коли дивитися

Голова ЦВК нагадала, виготовлення бюлетенів відбувалося за кошт державного бюджету, "а це теж наші з вами гроші".

Cліпачук зазначила, що Законом "Про вибори президента України" встановлено: фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців у кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються.

"Тому дії деяких виборців, у тому числі й політиків під час дня голосування 31 березня, коли у мережі публікувалися фото бюлетенів із їхнім вибором чи привселюдно демонструвалися бюлетені у ДВК, – є порушенням таємниці голосування", – наголосила вона.

"Голосування чи неголосування за того чи іншого кандидата, прізвище якого є у виборчому бюлетені, – це особисте рішення кожного. Якщо ви все-таки прийшли на дільницю, то не порушуйте закон, а обдумано зробіть свій вибір", – сказала голова ЦВК.

Голосування за Зеленського – це уповання на чудо. Але чуда не буде, каже в інтерв'ю Gazeta.ua заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

Зараз ви читаєте новину «"Не порушуйте закон, а обдумано зробіть свій вибір" — голова ЦВК просить не псувати бюлетені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути