субота, 17 жовтня 2020 22:50

"Не кожен витримує постійну спеку" - плюси і мінуси життя в Мумбаї
8

Торік Катерина переїхала в Мумбай до свого хлопця. Вона веде блог, я якому розповідає про плюси та мінуси життя в країні.

"Перш ніж сюди їхати, слід приїхати в Індію в різні пори року і відчути, чи зможете ви тут перебувати. Приїхати не на Гоа, як турист, та полежати на морі, а саме побути в мегаполісі у шалену спеку. Це не той клімат, до якого ми звикли. Спеку у 50 градусів не кожен може витримати", - застерігає жінка.

Катя зауважує, що вона, як іноземка з білою шкірою, постійно потрапляє на обман.

Фото: coconutladoo

"Навіть проживши в Індії 20 років і вивчивши Хінді, ти не зіллєшся з місцевими. Залишається тільки змиритися і не звертати увагу. Що я і зробила. До того ж тут моторошна бюрократія. Щоб отримати певний папірець, може знадобитися десять інших. Не всі чиновники знають правила (іноді просто цих правил і немає!), вигадують на ходу", - пояснює.

Адаптації в країні сприяють клуби з україномовними та російськомовними дівчатами. Це дає відчуття, що ти тут не один.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожна родина має власний бізнес – як живуть у Венесуелі

"Жити в нормальних умовах досить дорого. Наприклад, ми знімаємо житло не в Мумбаї, а поряд, у місті супутнику. Винаймаємо квартиру в багатоповерхівці, за яку платимо 500 доларів. Ще стільки ж потрібно на харчі. Якщо жити в нормальному районі в Мумбаї, цю суму треба подвоїти".

Катя каже, що лише зараз в Індії почали послаблювати карантин. Кілька місяців не було можливості взагалі виходити з будинку.

"З одного боку карантин недав можливості соціалізуватися й розвиватися. З іншого — я зайнялася собою, почала багато тренуватись вдома і сильно схудла. Моя помилка й у тому, що коли я їхала, не знала чим чітко буду займатися. Потрібно хоча б намітити приблизний план, як плануєте жити, розвиватись. Або мати якусь справу до душі. Працювала перекладачем на деякі фірми, але це не індійські компанії. Поки не маю дозволу на роботу,а змінити візу не можу через карантин", - каже жінка..

Киянка Євгенія Кокорева розповіла, як переїхала у Торонто в Канаді та знайшла роботу.

Зараз ви читаєте новину «"Не кожен витримує постійну спеку" - плюси і мінуси життя в Мумбаї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути