понеділок, 13 січня 2020 12:37

НБУ заборонив знімати кошти з рахунків ФОПів для власних потреб

НБУ заборонив знімати кошти з рахунків ФОПів для власних потреб
Заборонили знімати кошти з рахунка ФОП для особистих потреб. Фото: ТСН

Національний банк України змінив правила використання поточних рахунків для власних потреб. Тепер підприємці повинні перераховувати кошти на окремий рахунок для того, щоб використовувати їх для особистих цілей.

ФОП, як і раніше можуть використовувати кошти з "підприємницького" рахунка для здійснення професійної діяльності. Після сплати всіх податків і зборів вони також мають право переказати кошти з рахунка, відкритого для підприємницької або професійної діяльності, на рахунок, відкритий фізичною особою для власних потреб. Постанову від 27 грудня 2019 року №162 оприлюднили на сайті НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці перейшли на міжнародні платіжки

Кошти на особистий рахунок фізичної особи перераховуватимуться після підтвердження про відсутність заборгованості за податками і зборами.

"Національний банк не вносив зміни по суті, а лише уточнив норму про порядок використання поточних рахунків ФОП", – зазначає пресслужба НБУ.

Обмежень на виплату чистого доходу ФОП через банкомат за допомогою корпоративної картки немає. За порушення правил розрахунків ФОП передбачено штрафні санкції.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що до кінця цього року відбудеться детінізація української економіки. Закриття нелегальних АЗС і грального бізнесу є початком боротьби, повідомив Гончарук у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «НБУ заборонив знімати кошти з рахунків ФОПів для власних потреб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути