середа, 29 липня 2009 11:43

НБУ обмежує діяльність збиткових банків

НБУ обмежує діяльність збиткових банків
Згідно постанови Національного банку України N421 від 22 липня "Про окремі питання про діяльність банків в період фінансово-економічної кризи", збиткові банки не зможуть надавати бланкові (незабезпечені) кредити, видавати нові кредити інсайдерам, викуповувати власні акції і купувати недержавні цінні папери. Також збитковим установам заборонено достроково погашати свої боргові цінні папери, за винятком погашення за ціною нижче 50% номіналу.

Крім того, НБУ зобов"язав збиткові установи зупинити виплату дивідендів акціонерам і розподіл капіталу; припинити виплату бонусів, премій і інших матеріальних винагород співробітникам. У разі виділення банком засобів на спонсорство його керівництво в триденний термін зобов"язане проінформувати про це дирекцію банківського регулювання і нагляду. Також збитковим банкам заборонено збільшувати об"єми капітальних інвестицій і нематеріальних активів, здійснювати витрати по консультативних послугах і відкривати нові філії і відділення. Невиконання даних норм може спричинити за собою введення тимчасової адміністрації, примусову реорганізацію, відгук ліцензії або ліквідацію установи.

Нацбанк не застосовуватиме міри впливу, якщо збитки фінустанов викликані формуванням резервів під кредити, видані до 1 жовтня 2008 р., або реструктуризацією позик. Також не буде санкцій, якщо зростання проблемних активів відбулося через формування банком резервів з наданням плану зменшення проблемних активів.

Згідно з останніми даними Нацбанку, на 1 квітня ц.р. 41 банк в Україні був збитковим, пише Комерсант-Україна.

Зараз ви читаєте новину «НБУ обмежує діяльність збиткових банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути