понеділок, 11 червня 2007 14:41

Названі кращі фільми "Кінотавра"

Сім провідних кінокритиків Росії, що разом з жюрі переглянули всі фільми основного конкурсу XVIII Відкритого російського кінофестивалю "Кінотавр", що проходить в Сочі, вважають, що кращим фільмом фестивалю став "Прості речі" режисера Олексія Попогребського. "На думку критиків, кращою конкурсною картиною кінофестивалю став "Прості речі" Олексія Попогребського. Цей фільм отримав 8,1 балів з 10 можливих", - повідомила співробітник прес-центру "Кінотавра" Маргарита Міхальова.

Вона відзначила, що в рейтингу кінокритиків "Груз 200" Олексія Балабанова зайняв друге місце з 7 балами, третє місце - фільм "Два в одному" Кіри Муратової, що набрав 6 балів.

У теж час за оцінкою кінолюбителів, що проглянули трейлери конкурсних фільмів "Кінотавра", кращим фільмом "Кінотавра" став "Груз 200" (4,556 балів з 5 можливих). Другим за рейтингом інтернет-глядачів став фільм "Натурниця" Тетяни Воронецкої (4,333 балів), третім - "Інзєєнь- малина" Владимира Сівкова (4,2 балу).

В ході церемонії буде вручений головний приз "Кінотавра", призи за кращу режисуру, за кращий дебют, за кращу жіноча і чоловіча ролі, за кращий сценарій і кращу музику до фільму.

3 червня в ході церемонії відкриття "Кінотавра" директорові Венеціанського кінофестивалю Марку Мюллеру був вручений "Приз за багаторічне просування російського кінематографа і вірність йому". 7 червня короткометражний фільм "Коза" режисера Ігоря Волошина був удостоєний призу конкурсу "Кінотавр. Короткий метр". У свою чергу Гільдія кінознавців і кінокритиків РФ вручила свій приз "Білий слон" короткометражці "Люди з каменя" режисера Леоніда Рибакова. Дипломів конкурсу "Короткий метр" було удостоєно два фільми: "Москва" режисерів Бакура Бакурадзе і Дмитра Мамулія і "Люди з каменя" Леоніда Рибакова, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Названі кращі фільми "Кінотавра"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути