пʼятниця, 05 грудня 2008 15:59

Названа причина смерті Алексія II

Причиною смерті Патріарха Московського та всія Русі Алексія II, який помер 5 грудня в своїй резиденції в Пєрєдєлкіні, стало порушення серцевої діяльності, передає РИА Новости з посиланням на неназване джерело.

Алексій II помер на 80-му році життя. За деякими даними, відспівування пройде в храмі Христа Спасителя.

Алексій II буде похований в Богоявленському Єлоховському соборі в Москві.

Засідання Священного Синоду, на якому буде визначений порядок відспівування та похоронів патріарха Московського та всія Русі Алексія II, відбудеться в суботу, 6 грудня.

Митрополит Алексій був обраний Патріархом Московським та всія Русі 7 червня 1990 року. За майже 18 років його патріаршества Церква стала одним з найважливіших інститутів російського суспільства.

З ім"ям Алексія II зв"язують відродження православної релігії та культури в РФ і повернення церкви до широкого громадського служіння. Церква отримала можливість вільно здійснювати релігійну, освітню та добродійну діяльність.

Була утворена велика кількість нових єпархій, відновлені та побудовані більше 20 тисяч храмів та монастирів, відкрито більше сотні духовних навчальних закладів. За Алексія II 17 травня 2007 року був підписаний Акт про канонічне спілкування, що поклав кінець майже віковому розділенню російської православної церкви.

Свої співчуття у зв"язку зі смертю Алексія II висловили відомі російські та зарубіжні політики, духовні та громадські діячі. Володимир Путін назвав смерть Алексія II "великою втратою для країни".

"Відхід з життя патріарха - це дуже трагічна і сумна подія. Алексій II був справжнім патріархом, патріархом Московським та всія Русі", - відзначив глава російського уряду. Екс-президент СРСР Михайло Горбачов заявив, що приголомшений смертю патріарха. Державна Дума РФ вшанувала пам"ять Алексія II хвилиною мовчання, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Названа причина смерті Алексія II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути