Ексклюзиви
вівторок, 26 травня 2020 11:07

Назвали області, які не готові до послаблення карантину

Назвали області, які не готові до послаблення карантину
У 7 областях не можуть послаблювати карантин, бо вони не відповідають трьом показникам. Фото: pixabay.com

Послаблювати карантинні заходи не можна у 7 областях - Донецькій, Луганській, Львівській, Волинській, Закарпатській, Рівненській та Чернівецькій.

"Умови для пом'якшення карантину стосуються трьох показників. По-перше, кількість нових випадків інфікування за останні 7 днів повинна бути не більше 12 на 100 тисяч населення. Цьому не відповідають показники Волинської, Закарпатської, Львівської, Рівненської і Чернівецької областей", - повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату повноцінного відкриття ресторанів

За його словами, також завантаженість ліжок у лікарнях для госпіталізації хворих з коронавірусною хворобою не повинна перевищувати 50%. Заповненість ліжок понад 50% - у Чернівецькій області, 54,5%.

"Наступним показником є кількість проведених ПЛР-тестувань за останні 7 днів. Сьогодні перерахували показники і за тестуванням не проходить Донецька область, у них 9 тестів на 100 тисяч населення, Луганська область — 9 тестів на 100 тисяч населення і Львівська область — 11,98 тестів на 100 тисяч населення", - наголосив Ляшко.

Станом на ранок 26 травня, в Україні 21 582 лабораторно підтверджених випадки Covid-19. Серед усіх інфікованих коронавірус підхопили 4111 медиків. Від початку епідемії померли 644 пацієнти, 21 людина - за останню добу. 7575 пацієнтів одужали, це на 341 особу більше, ніж було днем раніше. За добу зафіксували 339 нових випадків, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Назвали області, які не готові до послаблення карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути