вівторок, 13 листопада 2018 02:15

Назвали найбільш безпечну для туристів країну

Назвали найбільш безпечну для туристів країну
В яку країну найбезпечніше подорожувати? Фото: Сегодня

У новому рейтингу країни Близького Сходу й Північної Африки виявилися за деякими показниками безпечнішими для мандрівників за більш популярні напрямки для відпочинку. На основі отриманих даних найбезпечнішою для туристів країною виявилася Ісландія.

Тут найнижчий рівень злочинності: з 2000 року в Ісландії було вбито лише 36 осіб, тобто в середньому близько двох на рік. Експерти Which? Travel оцінили 20 популярних туристичних країн за чотирма критеріями: криміногенна ситуація, природні катаклізми, загрози для здоров'я та ймовірність терактів, йдеться на сайті видання.

Незважаючи на наявність активних вулканів, а також на те, що в Ісландії стається до 500 землетрусів на тиждень, ймовірність мандрівників зіткнутися тут зі стихійним лихом також низька. За цим показником країна льодів програє лише Барбадосу.

Далі в списку найбільш безпечних туристичних напрямків розташувалися ОАЕ, Сінгапур, Іспанія, Австралія, Канада і Японія. Найгірші показники щодо криміногенної ситуації - у Південної Африки, Туреччини, Таїланду, Індії та Мексики. Крім того, ризик стати жертвою злочинців у Йорданії виявився нижчим, ніж у Франції, Італії, США й Таїланді.

Країною, де, найвірогідніше, можна зіткнутися з природним катаклізмом, стала Японія, що потерпає від землетрусів. Однак за іншими критеріями ця країна цілком безпечна.

Проблеми зі здоров'ям, визначили експерти, найімовірніше, можуть спіткати туристів в Індії, Південній Африці й Таїланді. Найнижчим ризик нашкодити здоров'ю виявився в Ісландії, Іспанії, Греції, Франції, Італії, ОАЕ, Японії та США.

Що ж до тероризму, то його "не можна виключати" ніде, навіть в Ісландії та Японії. В одних місцях він "ймовірний", в інших - "дуже ймовірний". Так, тероризм "дуже ймовірний" в Австралії, Йорданії, Франції, США, Індії, Таїланді й Туреччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристи зняли з повітряної кулі неймовірні кадри міграції тварин

Якщо ви віддаєте перевагу незвіданим туристичним місцям, в яких не доведеться гуляти в натовпі інших мандрівників, вирушайте в Бангладеш. Ця країна очолила рейтинг найменш туристичних країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільш безпечну для туристів країну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути