пʼятниця, 09 липня 2021 07:30

Назвали країни, які можуть відвідати щеплені Coronavac українці

Назвали країни, які можуть відвідати щеплені Coronavac українці
ВООЗ визнала китайську вакцину Coronavac. Фото: pixabay.com

Українці, які отримали обидві дози китайської Covid-вакцини Coronavac та мають міжнародне свідоцтво, можуть відвідати 10 країн.

Це Іспанія, Естонія, Австрія, Нідерланди, Молдова, Угорщина, Туреччина, Греція, Болгарія та португальська Мадейра, повідомляє Helsi.me. Деякі з цих країн просять заповнити спеціальні анкети, тому перед в'їздом радять перевіряти інформацію на сайтах посольств. При в'їзді необхідно показати роздруковане англійською мовою міжнародне свідоцтво про Covid-щеплення.

"У перші дні на посаді міністра мене запитували, коли ВООЗ визнає вакцину Sinovac, яку ми використовуємо в Україні. Я обіцяв, що це відбудеться через тиждень-два. Як бачимо, ВООЗ визнала Coronavac. На неї можуть видавати міжнародне свідоцтво про проведення вакцинації", - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко у коментарі ТСН.

Політики та дипломати роблять усе можливе, аби українці, щеплені китайською вакциною, могли безперешкодно подорожувати світом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко оцінив ефективність ковід-вакцин, якими щеплюють українців

Угорщина стала першою країною ЄС, яка визнала українські свідоцтва про вакцинацію та відкрила кордони для українців з 11 червня. 5 липня у додатку "Дія" з'явилися перші паспорти про вакцинацію від коронавірусу. Запровадили два види сертифікату: міжнародний для подорожей та внутрішній для використання всередині країни. Українські сертифікати про вакцинацію від коронавірусу дійсні один рік.

Зараз ви читаєте новину «Назвали країни, які можуть відвідати щеплені Coronavac українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути