четвер, 22 лютого 2018 08:06

Назвали дефіцитні в Україні професії

Назвали дефіцитні в Україні професії
Кабмін України додав ще 6 професій до переліку професій загальнодержавного значення. Фото: thekeenblog.com

Кабмін України додав ще 6 професій до переліку професій загальнодержавного значення – підготовка за ними тепер відбуватиметься за кошти держбюджету.

До переліку додали такі професії: зварник, машиніст дорожньо-будівельних машин, монтажник систем утеплення будівель, слюсар з механоскладальних робіт, слюсар-інструментальник та слюсар-ремонтник, зазначається на сайті Міністерства освіти і науки України.

"Гадаю, роботодавці, побачивши назви цих професій, можуть оцінити, що наразі це дійсно одні з найбільших дефіцитних професій на ринку праці. Окремо хочу наголосити, що це є наш внесок, щоб допомогти органам місцевого самоврядування профінансувати замовлення для професійно-технічної освіти", – підкреслила Лілія Гриневич, міністр освіти і науки.

Як відомо, у держбюджеті закладено майже 120 млн грн для підготовки кадрів за професіями загальнодержавного значення. З них потреба у коштах на підготовку тих фахівців, які вже були в переліку, становить 103,7 млн грн. Решта – близько 16 млн – буде використана на підготовку за доданими професіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські коміки спробували незвичні професії в Америці

Наголошується, що перелік професій загальнодержавного значення, підготовка за якими здійснюється за кошти державного бюджету, був затверджений постановою КМУ. Початково він містив 19 професій, зокрема, токар, фрезерувальник, монтер колій, слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів, верстатник широкого профілю тощо. Підготовка кадрів за цими професіями здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Для 78% опитаних українців пошук роботи пов'язаний з проблемами і труднощами. Лише кожен п'ятий працевлаштувався без проблем.
У кожного робота викликає різні емоції. Більшість опитаних українців наголосили, що робота асоціюється з позитивними емоціями. Щоправда за останні півтора роки позитивно налаштованих на 14% стало менше. Так, минулого року таких було 67%, зараз — 53%, пише The Point.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дефіцитні в Україні професії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути