пʼятниця, 15 травня 2020 12:46

Назвали дату, коли оголосять рішення Кабміну про відкриття дитсадків

Назвали дату, коли оголосять рішення Кабміну про відкриття дитсадків
Треба подбати про безпеку дітей у дитсадках, зокрема в групах, які можуть бути переповненими. Фото: pixabay

20 травня очікують на рішення уряду щодо дати відкриття дошкільних навчальних закладів.

Кабмін зважатиме на епідеміологічну ситуацію в країні, про це повідомила в. о. міністра освіти Любомира Мандзій в ефірі одного з українських телеканалів, передає УНІАН.

"Зараз це питання обговорюється, готуємо так званий коронавірусний протокол, щоб забезпечити безпеку як дітей, так і вихователів", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Україні відкриють кінотеатри

За її словами, треба подбати про безпеку дітей у дитсадках, зокрема в групах, які можуть бути переповненими.

"Ми готуємо зараз методичні рекомендації, як зробити безпечним середовище, в яке повертаються наші діти. Будуть прописані ті рекомендації, які потрібно буде врахувати із відкриттям закладів дошкільної освіти. Безперечно, в закладах мають бути й антисептики, засоби, які дадуть змогу відкрити наші заклади дошкільної освіти. Безпека передусім – як для вихователів, так і для дітей. Ми не зможемо збільшити площі закладів освіти, але ми зможемо впорядкувати процеси в закладах дошкільної освіти, щоб було безпечно і вихователям, і дітям", - наголосила вона.

За словами Мандзій, Міносвіти проводить перемовини з органами місцевого самоврядування щодо забезпечення закладів дошкільної освіти необхідними засобами захисту. Нові правила роботи дошкільних закладів освіти в Україні будуть напрацьовані наступного тижня, можливо, вже в понеділок, 18 травня.

"Рішення уряду по датах, по етапності відкриття буде вже в середу, 20 травня, точно", - наголосила Мандзій.

Вона додала, що під час підготовки методичних рекомендацій щодо вимог до безпеки в дитсадках враховано досвід країн ЄС.

"Нам необхідно зважати на епідеміологічну ситуацію в кожній адміністративно-територіальній одиниці – це найважливіше. Чи дасть змогу ситуація в місті, в районі, в селі, в містечку відкрити заклади дошкільної освіти. Так їх необхідно підготувати до повернення діток, але ситуація є різною в Україні. Загальне рамкове рішення уряду буде в середу, 20 травня, про можливу дату відкриття дитсадків, але необхідний підготовчий етап до забезпечення безпеки закладів", - додала Мандзій.

Заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, за яких умов запрацюють дитсадки в Україні. За його словами, ситуація з епідемією має поліпшитися, щоб відкрилися дошкільні дитячі заклади. Також у МОЗ спостерігають за тим, як сезонність вплине на хід епідемії.

Зараз ви читаєте новину «Назвали дату, коли оголосять рішення Кабміну про відкриття дитсадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути