вівторок, 02 вересня 2008 10:50

Назарбаєв закликав Росію та Захід відмовитися від взаємних докорів

Західні країни та Росія мають відмовитися від взаємних докорів і погроз, заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.

"Ми закликаємо західні країни і Росію відмовитися від взаємних докорів і погроз, перейти до переговорів для стабілізації положення на основі основоположних принципів міжнародного права", - сказав Назарбаєв, виступаючи у вівторок на спільному засіданні палат парламенту республіки. "На це чекає весь світ", - відзначив він.

В той же час Назарбаєв звернув увагу на односторонній підхід країн Заходу під час оцінки ситуації навколо грузино-південноосетинського конфлікту і знову висловив підтримку дій Росії в регіоні.

"В умовах односторонньої оцінки з боку західних країн цих подій, обструкції проти Росії ми заявили про підтримку заходів, прийнятих Росією для забезпечення стабільності в регіоні та припинення кровопролиття", - нагадав президент Казахстану.

Глава Казахстану закликав сторони конфлікту "перейти до переговорів на основі затверджених Медведєвим та Саркозі шести пунктів", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Назарбаєв закликав Росію та Захід відмовитися від взаємних докорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути