середа, 13 лютого 2013 13:54

Настоятель Нотр-Даму судитиметься з FEMEN

Настоятель Нотр-Даму судитиметься з FEMEN
Фото: ilife-news.com

Як повідомляє France 3, настоятель собору Паризької Богоматері батько Жакен збирається подати позов на активісток Femen, які у вівторок вранці проникли всередину паризького храму. Представники собору написали заяву в поліцію з обвинуваченням відразу за трьома пунктами: псування майна, неповага до культурного надбання і напад на служителів собору.
"Це вторгнення стало небувалим актом агресії, і це ще м'яко кажучи", - вважає отець Жакен. За його словами, "у вівторок увечері жоден представник держави ще офіційно не висловив несхвалення цієї події".

У вівторок вранці вісім активісток феміністського руху Femen виставили напоказ оголені груди в нефі Собору Паризької Богоматері, щоб "відсвяткувати зречення Папи" Бенедикта XVI. Після цього служба безпеки храму силою виставила їх надвір.

У вересні 2012 року рух Femen організував у Парижі "перший тренувальний центр" "нового фемінізму". Його учасниці добре підготувалися до вчорашньої акції: у них були старі поношені пальта (вони кинули їх в соборі), вони заздалегідь повідомили міжнародні інформагентства і відповідали на запитання журналістів французькою та англійською мовами.

О 10:15 вісім феміністки одна за одною пройшли до будівлі (у цьому році храму виповнюється 850 років) в потоці сотень туристів. Нотр-Дам - це найпопулярніша визначна пам'ятка французької столиці: у 2010 році тут побували 13, 65 млн відвідувачів. В жодної з активісток не було фотоапарата або камери. Вони тримали руки схрещеними на грудях, щоб не дати розкритися пальто. У соборі лунали клацання фотоапаратів, гудіння камер і неголосні розмови туристів, які не приховували захоплення його величезними вітражами і готичними склепіннями.

За кілька секунд дівчата оголилися по пояс. Тіло однієї з них було практично повністю покрито татуюваннями. Під засуджуючі погляди вірян і туристів вони почали стукати палицями у дзвони, викрикуючи по-англійськи "Pope no more" (Папи більше немає). Крім того, на їх тілах були написані і інші слогани: "Ні гомофобії", "Криза віри" і "Бувай, Бенуа".

Співробітники служби безпеки негайно втрутилися у ситуацію і спробували прикрити тіла роздягнений учасниць акції, а потім жорстко, але без грубості вивели їх назовні. Відвідувачі не приховували несхвалення. "Тут священне місце, у вас немає права тут оголятися", - сказала французька туристка. Опинившись за межами храму, феміністки встали на паперть і ще близько десяти хвилин вигукували такі гасла як "In gay we trust" (Ми віримо в геїв) і "Геть гомофобію".

"Це просто огидно, я в шоці", - зізналася "віруюча католичка".

Зараз ви читаєте новину «Настоятель Нотр-Даму судитиметься з FEMEN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути