субота, 03 серпня 2013 12:59

Наречена врадієвського міліціонера Дрижака: "13 осіб готові засвідчити, що Женя тієї ночі не покидав райвідділок"
5

Фото: Фото: gazeta.ua

24-річна Юлія Ткачук – наречена врадієвського міліціонера Євгена Дрижака - вирішила розповісти про свої стосунки з Євгеном та про хід справи щодо зґвалтування Ірини Крашкової. У винуватість коханого Юлія не вірить.

Юліє, розкажіть трохи про себе.

- Мені 24 роки. Я з Кривоозерського району – майже по сусідству з врадієвським. Село своє називати не буду, бережу батьків від уваги. Кілька років я працювала у Врадієвці помічником юриста. Півтора року тому в компанії познайомилася з Женею. За кілька місяців почали зустрічатися з ним, як хлопець з дівчиною. Нічого особливого – стосунки почалися, як у всіх. Рік тому я переїхала до Одеси. Тут працюю продавчинею. Також в Одесі живе старший брат Жені – Олексій. Ми спілкуємося з ним, особливо зараз. Батьків Жені я раніше не знала – спілкувалися у скайпі і в соціальних мережах. На осінь планували весілля, мали познайомитися з ними у вересні – вони планували повернутися якраз з Росії.

Розкажіть про свої стосунки з Євгеном. Як би Ви його охарактеризували?

- У стосунках у нас все було нормально. Я часто приїздила з Одеси у Врадіївку. Женя завжди дуже добре до мене ставився. Був милим, піклувався про мене. Зустрічав він мене постійно з квітами. Було дуже приємно – у мене своя автівка, тільки приїду до нього чи додому, чи на роботу – він уже з квітами. Якщо грошей на дорогий букет не було, приходив з тюльпанами чи польовими квітками. До усіх свят дарував подарунки, валентинки, листівки. Ніколи не забував привітати мене зі святами. Поки були нарізно, багато спілкувалися по телефону – по кілька разів на день, як мінімум. У нас з Женею було багато друзів. Він людина спокійна, не конфліктна, до нього часто приходили за порадою. Правда, коли все сталося, деякі друзі відсіялися самі собою, нас зараз підтримують тільки перевірені друзі. Але, думаю, це на краще – люди, котрі товаришували з користі і відмовилися підтримати у важкі часи – нехай розфренджуються.

Женя розповідав щось про роботу?

- Дуже мало. Казав, що мені те нецікаво буде, звичайні, міліцейські будні. Але я від нього ніколи не чула прізвище Поліщук та Рабіненко – це не були якісь наші друзі чи його знайомі. До роботи відносився педантично. Наприклад, коли стояв на чергуванні, а я мала їхати, прощався по телефону, вибачався. Казав, що не може залишити чергування.

Ви пам'ятаєте той вечір, коли відбулося зґвалтування Ірини Крашкової?

- Дуже добре пам'ятаю. Напередодні у моєї подруги був день народження. Ми здзвонилися з Женею за кілька днів до цього, я попросила приїхати, аби разом піти на день народження. Але він не зміг, сказав, що йому наступного дня на чергування. Було, звісно, прикро, тому що всі знайомі на святі були з половинками, а я без Жені. Але я розумію його роботу. В четвер, коли все сталося, ми здзвонилися з ним десь о 10 вечора. Він детально мене розпитував, як відсвяткували. Ми трохи пожартували, поговорили. Я ще поцікавилася, як він там на чергуванні. Він повідомив, що все добре, сидять з хлопцями в кімнаті для відпочинку, у щось грають. Десь близько 11 вечора ми закінчили розмову по телефону. Я лягла спати. А вже наступного дня мені подзвонили, сказали, що Крашкову зґвалтували і вона вказує на Женю. Я була в шоці.

Що Ви робили після того, як дізналися про все?

- Я зразу ж набрала Женю. Спитала: що це таке? Він мене запевнив, що це неправда, він нікого не чіпав і всю ніч чергував. Був навіть здивований моєю реакцією. Спитав: "Малиш, ну хіба ти можеш собі уявити, щоб я кого побив чи намагався вбити?".

Ходять чутки, що у Вас був конфлікт з Крашковою?

- Так, це було років 4 тому. Вона крадькома зустрічалася з моїм батьком. Я кілька разів намагалася поговорити з нею, у відповідь чула хамство. Ми тоді не сприймали її як серйозну загрозу. У тата – родина, роки прожиті з мамою, спільне майно, діти. Нащо йому серйозні відносини з Крашковою. Було неприємно, звісно. Але... Минулося. Я навіть не пам'ятаю, аби Жені про це розповідала.

Що було під час затримання Жені?

- Його затримали 2 липня – саме на мій день народження. Я напередодні приїхала у Врадіївку. Женя був у райвідділку. Передзвонив мені, розказав, що відбувається під райвідділком. Сказав, що якщо все буде нормально,  ми увечері побачимося. Увечері прийшов дуже стомлений. Я запропонувала поїхати зі мною на Одесу на мій день народження, відволіктися від всього. Дуже за нього переживала, але старалася не показувати. Він погодився. А другого липня йому подзвонили з прокуратури і сказали негайно явитися. Женя не ховався і не тікав. Він зразу ж виїхав. Більше ми з ним не бачилися – його затримали.

Як зараз Євгену Дрижаку в СІЗО?

- До нього не пускають нікого, крім адвоката. Ми тільки передачі носимо. Женя не примхливий в продуктах. Носимо чай, каву, цукор, швидкорозчинні супи і макарони, передаємо мило, пральний порошок, станки для гоління. Нещодавно Женя передав нам, аби цигарок йому не передавали, кинув палити. Дуже сподівається, що слідство у всьому розбереться

Що зараз відбувається у справі про зґвалтування Крашкової?

- Женя та Поліщук пройшли детектор брехні. Детектор показав, що вони говорять правду. Днями було відтворення подій – всіх провозили у Врадіївку. Ми там не були, але пізніше нам сказали, що Крашкова не могла показати місця, де її ніби в машину вкинули, ні місця, де її ґвалтували. На всі питання казала "Я не знаю, я не помню...". Женя обурився – бо Ірина відмовилася проходити тест на детекторі брехні.

Як щодо свідків?

- Ми маємо 13 осіб, готових засвідчити, що Женя тієї ночі не покидав райвідділок. Це четверо його колег. Плюс до всього – решта свідків – це були черговий екіпаж ДАІ, котрий привіз уночі правопорушника, сам правопорушник, ще кількох осіб приводили тієї ночі до райвідділку – Женю бачили. Адвокат Володимир Клименко подав судді клопотання на допит чотирьох свідків, але суд його відхилив. Ми взяли у оператора мобільного зв'язку роздруківку дзвінків та переміщення телефону тієї ночі. Все свідчить, що Женя таки був у відділку.

Чому, на Вашу думку, Крашкова вирішила оговорити Женю?

- Я цього не знаю. Зараз у нас основна версія: Женя розслідував справу Корнацького. Той забирав зерно у селян, Женя опитував селян. Можливо, через це... А так – один Бог знає чого це так.

Зараз ви читаєте новину «Наречена врадієвського міліціонера Дрижака: "13 осіб готові засвідчити, що Женя тієї ночі не покидав райвідділок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

236

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути