середа, 15 січня 2020 16:47

Нардеп від "Голосу" подала до суду на бездіяльність Рябошапки

Нардеп від "Голосу" подала до суду на бездіяльність Рябошапки
Нардепи Олександра Устінова та Ольга Стефанишина заявляють про бездіяльність Генпрокуратури стосовно погрози на їхню адресу. Фото: Facebook.com/olga.stefanishina

Нардеп від фракції "Голос" Олександра Устінова подала до суду заяву на бездіяльність Офісу Генерального прокурора та його очільника Руслана Рябошапки.

Про це вона повідомила на власній сторінці у Facebook.

"Подала до суду на бездіяльність Генерального прокурора та всього новоствореного "реформованого" Офісу Генпрокурора. Не знаю, як там з реформами, але з порушенням закону все, як і було раніше: чхати прокурорам на закони та навіть на Кримінальний процесуальний кодекс. За півтора місяці Офіс Генпрокурора так і не спромігся внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань нашу з Ольгою Стефанишиною заяву про погрози "відбити бошки" на нашу адресу, що прозвучали на засіданні парламентського комітету від представників фарммафії", – повідомила Устінова.

Мова йде про фразу ексрадника міністра охорони здоров'я та заступника директора фармкоманії "ІнтерХім" Олександра Чумака.

"Давайте, починайте, а то я щас їм бошки атаб'ю", – сказав Чумак 27 листопада на засіданні Комітету з питань здоров'я нації під час виступу Устінової. Відео по це свого часу опублікувала на Facebook Ольга Стефанишина.

Нардеп наголосила, що, за законом, Офіс Генпрокурора був зобов'язаний зареєструвати цю заяву протягом 24 годин та внести відомості про неї до ЄРДР. Проте, минуло півтора місяці, а заяву досі не зареєстровано. Натомість її передають з одного відомства в інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рябошапці підвищили зарплату на понад 50 тисяч

У цей же час машину "фармацевтичного лобіста" депутат щодня бачить біля Міністерства охорони здоров'я на міністерській парковці, в'їзд до якої дозволено лише працівникам через шлагбаум.

"До речі, питала в міністра Зоряни Скалецької — каже, що не бачила й нічого про це не знає. Прямо епідемія якась – глухоти, сліпоти й порушення законів. Отже, якщо прокурори відмовляються виконувати свою роботу, доведеться змусити їх це робити через суд", – підсумовує Устінова.

Фракція "Голос" закликала президента Володимира Зеленського провести засідання Ради національної безпеки і оборони щодо ситуації в Україні із захворюванням на дифтерію. Про це заявила депутат від партії "Голос", член парламентського комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп від "Голосу" подала до суду на бездіяльність Рябошапки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути