неділя, 14 листопада 2021 17:46

Нарада РНБО: Данілов з міністрами обговорили захист українського кордону

Нарада РНБО: Данілов з міністрами обговорили захист українського кордону
У Луцьку пройшла нарада за участю секретаря РНБО Олексія Данілова. Фото: armyinform

У Луцьку пройшла нарада секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, присвячена безпеці державного кордону.

На нараді були присутні керівники міністерств і відомств, правоохоронних органів і військових формувань. Також у нараді взяв участь посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Данілов наголосив, що до міграційно кризи на білорусько-польському кордоні напряму причетна Росія.

"Восьмий рік триває військова агресія з боку РФ, і те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, не можна назвати гуманітарною кризою, - це чергова спецоперація РФ, яка проводиться з метою розхитування ситуації в Європі та на нашому кордоні", - сказав він.

За його словами, сьогодні на території Білорусі знаходиться вже близько 16 тисяч біженців, які загрожую також і Україні.

"Ця ситуація може торкнутися нас безпосередньо, тому маємо вжити усіх необхідних заходів реагування", - відзначив секретар РНБО.

Під час наради посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкій також заявив, що здійснюється "гібридна операція союзної держави, що має характер міграційної атаки, де мігранти є одночасно і зброєю, і жертвою". Посол поінформував присутніх про етапи та динаміку цієї спецоперації та заходи реагування польської сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мігранти закидали камінням польських правоохоронців

Секретар РНБО наголосив, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні. Він також висловив переконання щодо необхідності створення міжвідомчої робочої групи із залученням усіх силових структур, органів місцевого самоврядування для цілодобового моніторингу ситуації на кордоні та оперативного реагування.

"Маємо діяти абсолютно скоординовано, спокійно та виважено, і сповідувати державницьку позицію", - підкреслив Данілов.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли.

Влада Польщі привела в бойову готовність сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями.

Кордон Польщі з Білоруссю захищають приблизно 13 тис. військовослужбовців. Вони допомагають прикордонникам уздовж цієї ділянки рубежу.

Зараз ви читаєте новину «Нарада РНБО: Данілов з міністрами обговорили захист українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути