Ексклюзиви
неділя, 16 грудня 2018 17:04

Напруга між Росією і Булоруссю зростає: Лукашенко скликав закрите засідання

Напруга між Росією і Булоруссю зростає: Лукашенко скликав закрите засідання
Олександр Лукашенко провів екстренну нараду через конфлікт з Росією Фото: sputnik.by

Олександр Лукашенко провів закрите засідання із керівництвом країни. Причиною став тиск останнім часом з боку Росії.

Про це пише "Наша Нива".

"Була велика нарада у президента, де говорилося до кінця стояти за незалежність. Всі підтримали це. Деякі члени уряду заявляли, що на податкові маневри з боку РФ потрібно відповідати не нарадами, а реформами. Загальним порядком денним засідання було "що робити?" в умовах тиску з російської сторони", - розповіло одне джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півмільйонів білорусів-нероб позбавили пільг

Президенти двох країн Олександр Лукашенко і Володимир Путін влаштували, що нехарактерно для них обох, публічну суперечку щодо цін на газ. Після обговорення розбіжностей у закритому режимі Лукашенко зізнався, що справа дійшла до вибачень один перед одним.

Наступний епізод стався через тиждень. До Бреста 13 грудня приїхав прем'єр Росії Дмитро Медведєв, де відкрито говорив, що Росія наполягає на створенні Союзної держави і виступив з конкретними пропозиціями щодо поглибленої інтеграції Білорусі. Йшлося про створення єдиного емісійного центру, єдиної митної служби, суду, впровадження єдиної валюти – російського рубля. Лукашенко на закиди Москви не соромився висловів, називаючи дії РФ "спробою інкорпорувати Білорусь.

Білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що президент Петро Порошенко відкинув його пропозицію бути посередником на виборах на окупованих територіях Донбасу.

"Я вже готовий був, як прикордонник, стати на тій межі, враховуючи, що до мене нормально російські люди ставляться та українці, і вибори там провести за Мінською угодою... Що ви думаєте? Ті, кому треба припинити цю війну, насамперед Порошенку та українцям, самі почали це відкидати. Мотивацію знайшли: Лукашенко проросійський", - сказав Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «Напруга між Росією і Булоруссю зростає: Лукашенко скликав закрите засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути