пʼятниця, 21 травня 2010 09:31

Наомі Кемпбелл викликає Гаазький трибунал

Наомі Кемпбелл викликає Гаазький трибунал

Міжнародний трибунал в Гаазі викликає британську актрису і модель Наомі Кемпбелл для давання свідчень у справі колишнього президента Ліберії Чарльза Тейлора. Екс-президент звинувачується у фінансуванні екстремістів під час громадянської війни в сусідньому Сьєра-Леоні.

За даними слідства, Кемпбелл отримала в 1997 році "величезний діамант" від Тейлора під час обіду в будинку колишнього президента ПАР НельсонаМандели.

Раніше Наомі відмовлялася давати свідчення. Нещодавно репортерові, котрий ризикнув поставити питання на цю тему, супермодель ледь не розбила камеру.

Прокурори мають намір також залучити до давання свідчень і американську актрису Міу Ферроу, яка також була присутня в 1997 році на знаменній вечері Мандели. За словами Ферроу, Кемпбелл розповіла їй на наступний ранок про подарунок у вигляді діамантів, і Ферроу готова надати свідчення у разі потреби.

Нагадаємо, Тейлор звинувачується у використанні коштів від контрабанди алмазів для підтримки сепаратистського "Об'єднаного революційного фронту" під час громадянської війни в сусідньому з Ліберією Сьєра-Леоні 1991-2001 років, яка вважається однією з найжорстокіших і кровопролитних в історії Африки. Тейлор в 2003-му втік до Нігерії, влада якої в 2006-му видала його до Гааги.

Росбалт.RU

Зараз ви читаєте новину «Наомі Кемпбелл викликає Гаазький трибунал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути