середа, 12 жовтня 2011 12:23

Найпопулярніші продукти серед українців: картопля, м'ясо та фрукти

Найпопулярніші продукти серед українців: картопля, м'ясо та фрукти

Експерти склали список ТОП-3 найпопулярніших продуктів серед українців. До нього увійшла картопля, м'ясо та фрукти. Такі дані щодо раціону наших співвітчизників оприлюднила УКООПСПІЛКА (Центральна спілка споживчих товариств України).

Дані збиралися з провідних продуктових ринків у різних областях. Зокрема, в Сумах, Луцьку, Луганську, Кривому Розі, Сімферополі та ін.

За даними Укоопспілки, 2010 року було продано 175 тис тонн овочів (61 тонна серед яких випала на картоплю), 85 тис тонн м'яса та м'ясопродуктів і 68 тис тонн фруктів. Аналогічні показники експерти прогнозують на 2011 рік. Крім того, в Спілці відзначають, що картоплю споживають в Україні в тому ж об'ємі, що й фрукти.

Хоча впливають і сезонні показники. За інформацією прес-служби організації, влітку більше споживають фруктів та овочів, але, не зважаючи на це, незмінною лишається перша "трійка" з м'яса, картоплі та фруктів.

"Те, що в Україні фрукти купують практично в тому ж обсязі, що й картоплю - радує, це хороший пріоритет для країни, яка все частіше піднімає теми здоров'я нації, - впевнені в Укоопспілці. - Крім того, швидше за все, це фрукти, вирощені в Україні, адже на кожному десятому торговому місці на наших ринках працюють вітчизняні виробники".

У той же час в Італії, наприклад, показники топових продуктів відрізняються від українських. Там найчастіше купують сир, м'ясо, а вже потім овочі.

Зараз ви читаєте новину «Найпопулярніші продукти серед українців: картопля, м'ясо та фрукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути