середа, 26 січня 2011 09:57

Найдорожчі об'єкти до Євро-2012 в Україні

Найдорожчі об'єкти до Євро-2012 в Україні

Планку в 500 днів до старту європейського чемпіонату Європи з футболу 2012 року Україні перетинає зі стратегією підготовки і чіткою ясністю щодо всіх об'єктів, що готуються до майбутнього турніру. Будівництво стадіонів і аеропортів, які будуть здані в експлуатацію в цьому році, ведеться згідно з графіками. Про це заявив голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін в ході презентації інтерактивного проекту "Євро-2012: 500 днів до чемпіонату" у Брюсселі.

Як повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012", за словами Сафіулліна, 2011 року Україна повинна не тільки завершити будівництво та реконструкцію переважної більшості об'єктів Євро-2012, але й налагодити їх "життєдіяльність". Починаючи з червня, до здачі в експлуатацію готуються десятки інфраструктурних об'єктів - стадіони, аеропорти, готелі, дороги, тренувальні центри та залізничні вокзали.

Список топ-проектів Євро-2012, які будуть здані до кінця 2011 року:

НСК "Олімпійський", Київ (здача в експлуатацію - липень 2011-го) - з місткістю понад 69 тисяч глядачів арена стане однією з найбільших у Європі. Сьогодні на стадіоні готуються до стяжки вантової системи, що утримує дах.

Стадіон у Львові (серпень 2011-го) - розрахований на 33 400 місць, буде відрізнятися променадою, яка розподілить потоки відвідувачів між першим і другим ярусами арени. Приміщення для гравців і тренерів, організаторів, прес-центр, VIP-зону, розмістять у 5-поверховому адмінкорпусі.

Тренувальна база "Скіф" (липень 2011-го). На стадіоні Львівського державного університету фізичної культури побудують закриті та відкриті трибуни для 4240 глядачів, паркінг, 4-поверховий корпус і відновлять футбольне поле 105х68 м, легкоатлетичну складову.

Нові термінал і ЗПС аеропорту "Донецьк" (вересень - грудень 2011-го). Аеровокзал площею 51 тисяч кв. м, розрахований на обслуговування міжнародних та внутрішніх рейсів. Нова злітна смуга на 4 км зможе приймати "Boeing 747-400", "Airbus A-380", "Іл-96-300" - всі найбільші повітряні судна світу, без обмеження їх максимальної злітної ваги. Максимальна кількість зльотів-посадок - 36 на годину.

Новий термінал аеропорту "Львів" (жовтень 2011-го) буде відповідати всім вимогам терміналів міжнародних аеропортів з повним комплексом послуг і мінімальними затратами часу на реєстрацію, здачу багажу, проходження митного та прикордонного контролю. Пропускна спроможність складе максимум 700 пасажирів на годину в один бік і 1000 в режимі роботи приліт / відліт.

Термінал "D" аеропорту "Бориспіль", Київ (листопад 2011-го). Після запуску нового терміналу "F", в "Борисполі" будують ще більший аеровокзал "D" площею 100 тисяч кв. м, який спеціалізуватиметься виключно на міжнародних рейсах. Термінал збільшить конкурентоспроможність і розширить можливості основного аеропорту країни на ринку міжнародних авіаперевезень. Проектна пропускна спроможність терміналу "D" - до 3-х тисяч на годину.

Тренувальна база в Тернополі (листопад 2011-го) - база для однієї з команд, яка буде проводити свої поєдинки у Львові. Тут буде футбольне поле розміром 105х68м. Спортивні майданчики поруч зі стадіоном модернізують і накриють, облаштують автостоянку. Накриють і всі трибуни, де встановлять нові пластикові сидіння. Приміщення стадіону розширять на шість тисяч кв. м (до 12 750 глядацьких місць), де розмістять спортзал, ресторани, кафе, офіси та магазини.

Готель "Fairmont", Київ (листопад-грудень 2011-го) на вул. Набережно-Хрещатицькій запропонує гостям турніру 258 кімнат, з яких 62 номери класу "люкс". Гостей готелю очікують Президентський і Королівський номери, площею 267 і 286 кв. м на 8-му і 9-му поверхах готелю.

Друга черга готелю "Victoria" (останній квартал 2011-го) спортивно-розважального готельного комплексу в парковій частині Донецька, додасть до нинішніх активів ще один готель на 24 поверхи, 131 номер: 94 кімнати будуть класу "Business", 30 - "Duplex" , 6 - "Люкс", один Президентський номер.

Готель на площі Свободи (грудень 2011-го) - перший п'ятизірковий готель Харкова, що будується "з нуля". На площі в 5238 кв. м будують готель на 180 номерів, багатофункціональний зал, фітнес-центр, а також торговельні та розважальні приміщення. Об'єкт матиме 11 надземних поверхів і один підземний з паркінгом на 54 місця, площею понад 1,5 тис. кв. м.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчі об'єкти до Євро-2012 в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути