четвер, 05 грудня 2019 14:29

Найдобріші люди країни: як пройшов "Форум добрих справ"

Найдобріші люди країни: як пройшов "Форум добрих справ"
Вперше в Україні провели "Форум добрих справ" 27 листопада. Фото: Інститут громадського суспільства ім. Голди Меїр

Вперше в Україні відбувся "Форум добрих справ" в столичному "Шоколадному будинку" 27 листопада. Зініційований Інститутом розвитку громадського суспільства імені Голди Меїр, який заснував Альберт-Лейзер Фельдман. Форум пройшов за підтримки АТ Банк-Альянс. Захід розпочався о 13:00.

"Спікерів ми шукали дуже ретельно. На жаль, у нас в країні люди роблять добрі справи, але соромляться про це говорити, Тому ми хочемо показати, що в Україні існує потреба добрих справ і про добрі справи треба говорити", - розповіла Тетяна Грабан, директорка Інституту розвитку громадянського суспільства.

Захід складався з двох блоків. На першому "Добрі справи своїми руками" спікери презентували свої волонтерські проекти. Серед них - Оксана Воропай, засновниця Української Асоціації Ручної Творчості, Наталія Ключник - виконавчий директор в Асоціації сільських, селищних рад та об'єднаних громад України, Ірина Редько - засновниця благодійної організації "Ангели Одеси", Тамара Шевченко - засновниця психолого-педагогічного центру "РозУмійко", Давід Пластер - громадський активіст, керівник громадської організації "Аномалія", В'ячеслав Марков - декан факультету №4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ, підполковник поліції, Тамара Тарнавська - президент "Товариства захисту тварин", журналістка та Римма Зюбіна - актриса, телеведуча, громадська активістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освіта майбутнього: На форумі ICU обговорили, як потрібно навчатися в ХХІ столітті

"На дискусійну панель "Добрі справи своїми руками" ми запрошуємо людей, які самостійно захотіли і зробили добрі справи. Вони відкрили школи, допомагають тваринам, важкохворим діткам, людям похилого віку і для яких це є способом життя", - каже Тетяна Грабан.

В перерві між блоками спікери в неформальній атмосфері спілкувалися та обмінювалися контактами для подальшої співпраці. Сюрпризом стала поява Галини Яблунівської, актриси театру та кіно, яка декларувала поезію та виголосила промову.

На другій дискусійній панелі "Добрі справи, які змінюють світ" представники громадських організацій та благодійних фондів розповідали про свою роботу. Серед них - Юлія Соколовська - Міністр соціальної політики України, Олена Дума - заступник ФПУ "Профспілковий наступ", голова ВП "Рідна Земля", Руслан Колєсніков - голова Всеукраїнської профспілки учасників бойових дій, волонтерів та членів їх сімей, Ігор Курус - директор Міжнародного фонду Івана Франка, Інна Силантьєва - громадський діяч, засновниця благодійного Фонду Інни Силантьєвої, Іван Степурін - засновник громадської організації "Світова спадщина України", Юлія Гершун – засновниця Фонду "Розвиток Обдарованих дітей", Яна Баранова, громадський діяч, Президент Союзу "Золотий Вік України".

"Друга дискусійна панель є більш потужною, і на неї запрошені представники громадських організацій, благодійних фондів, які кожного дня своєю роботою покращують наш світ", - каже Тетяна Грабан.

Захід закінчився о 18:00. Виступаючих не відпускали гурти гостей, які розпитували деталі проектів та пропонували свою допомогу у сприянні добрим справам. Наступний Форум добрих справ відбудеться у березні 2019 року.

5 грудня у Львові відбудеться Безпековий Форум молодих лідерів, організований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну". Його тема "Міжнародна коаліція на підтримку України: як захистити та посилити єдність".

Зараз ви читаєте новину «Найдобріші люди країни: як пройшов "Форум добрих справ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути