пʼятниця, 29 листопада 2019 14:02

Що нас чекає після 9 грудня - у Львові відбудеться Безпековий форум молодих лідерів

5 грудня у Львові відбудеться Безпековий Форум молодих лідерів, організований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну". Його тема "Міжнародна коаліція на підтримку України: як захистити та посилити єдність".

Захід відбувається напередодні нормандської зустрічі лідерів України, Франції, Німеччини та Росії, яка запланована на 9 грудня 2019 року у Парижі. У центрі розмови – російська агресія проти України і війна на Донбасі.

Автор: openukraine.org
  5 грудня у Львові відбудеться Форум молодих лідерів: «Міжнародна коаліція на підтримку України: як захистити і посилити єдність»
5 грудня у Львові відбудеться Форум молодих лідерів: «Міжнародна коаліція на підтримку України: як захистити і посилити єдність»

Керівництво України, отримавши масштабну підтримку на президентських та парламентських виборах цього року, заявляє про бажання якнайшвидше досягти миру. Росія ж використовує цю ситуацію для просування власних агресивних інтересів. Немає жодних підстав вважати, що Кремль змінив свою стратегію стосовно України і відмовився від наміру встановити повномасштабний контроль над нашою країною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вже отримав український ринок електроенергії, тепер зазіхає на газовий - Яценюк

Чи готова Україна протистояти натискові держави-агресора на цих переговорах, і що нас чекає після них? Чи готові ми зберегти, розвивати і зміцнювати міжнародну коаліцію на підтримку України? Чи не вдасться агресору вплутати нашу державу і наших партнерів у тенета домовленостей, "не вартих паперу, на яких вони написані"?

Переговори у "нормандському форматі" – лише етап, за яким Україні доведеться вирішувати нові виклики. Ми повинні створювати нові сенси для зміцнення безпекової складової, готувати якісно вищі стандарти відповідальної і професійної політики.

Безпековий Форум молодих лідерів - це перша регіональна зустріч, яка є продовженням Безпекового Форуму для молоді, що проводиться в Києві. Сім років поспіль, понад 500 заявок щороку – це стало стимулом розвивати інтелектуальні дискусії в регіонах. Для участі у регіональному форумі було проведено конкурс, за результатами якого відібрано 100 переможців із західних областей.

Участь підтвердили експерти з Грузії, Канади, Польщі, США, України, Франції.

Ідею проведення серії регіональних форумів підтримало Посольство Канади в Україні.

Подія транслюватиметься на сторінках соцмереж та на YouTube каналі Open Ukraine.

9 грудня у Парижі запланована зустріч керівників країн нормандської четвірки (Україна, Німеччина, Франція і РФ). Усі сторони перемовин підтвердили свою участь у зустрічі. В РНБО заявили, що позиції президента України Володимира Зеленського сформовані і жодного кроку на капутуляцію не буде.

Зараз ви читаєте новину «Що нас чекає після 9 грудня - у Львові відбудеться Безпековий форум молодих лідерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути