Ексклюзиви
вівторок, 31 серпня 2010 17:01

Найближчі 8 років Україна потерпатиме від спеки

Найближчі 8 років Україна потерпатиме від спеки

Аномально висока температура повітря в літній період може встановитися в Україні в найближчих 8 років, прогнозує начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

"Якщо проаналізувати літню температуру повітря впродовж десяти років, можна з упевненістю сказати, що мінімум 8 з 10 років у майбутньому будуть такими ж спекотними", - сказав М.Кульбіда в ході онлайн-конференції.

При цьому він виключає можливість аномально холодної зими цього року.

"Не може бути прямого зв"язку між спекотним літом і холодною зимою. Атмосфера на земній кулі одна, і все залежить від перерозподілу кількості енергії сонця та інших видів енергії, які додаються в результаті людської діяльності. Отже аномальної зими цього року не планується", - відзначив синоптик.

Відповідаючи на питання про особливості нинішньої осені, М.Кульбіда озвучив прогнози про прихід бабиного літа і нормальний рівень дощів.

"Бабине літо - період спокійної, розміреної і теплої погоди у вересні або жовтні. І, звичайно, такий період буде, і не один раз. Наскільки вони будуть тривалі - сказати складно", - сказав він.

"За нашими прогнозами, не слід чекати дуже дощової погоди. Опади пройдуть у західних областях України, де вони будуть достатньо частими. В інших регіонах дощі будуть час від часу. Що стосується більш дальніх прогнозів, думаю, що тривалий сухий період закінчиться і на зміну йому прийдуть рясніші опади в кінці вересня і в жовтні. Хоча вони будуть в межах норми даного сезону", - розповів начальник Укргідрометцентру про нюанси осінньої погоди.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Найближчі 8 років Україна потерпатиме від спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути