середа, 07 травня 2008 17:45

Найбільші монстри підводного світу (ФОТО)
8

Водяні монстри, дракони, восьминоги, спрути - вселяючі особини юрського періоду, що збереглися до нашого часу в глибинах океану. Далекий привіт з минулого планети і, хтозна, можливо, послання з майбутнього. Не варто відноситься до них із зневагою, повідомляє Топньюз.ру.

Два тайські рибаки хваляться 290- кілограмовою гігантською зубаткою, яку вони зловили в річці Меконг в Чангі в північному Таїланді в середині травня 2005 року. Вид риби налякав деяких туристів.

А це - гігантський живий кальмар, якого японські учені зловили в 2007 році.

Камбоджійський рибалка тримає за хвіст гігантську рибу - скат - на річці Меконг 10 грудня 2002. Гігантський скат - "морський кіт" вважається найбільшим прісноводим різновидом в світі.

Дві гігантські медузи були помічені плаваючими в Японському морі в районі міста Ечизен. Місцеві рибаки звинувачують істот у тому, що вони пошкодили їх риболовні сіті.

400-кілограмова океанська сонячна риба, показана на цій фотографії в акваріумі затоки Монтерей в Каліфорнії, була випущена в море 4 листопада 1998. Представник акваріума Кен Петерсон сказав, що цей екземпляр просто переріс його акваріум.

Гігантський тихоокеанський восьминіг вважають дуже інтелектуальним для безхребетного. Восьминіг - одна з небагатьох істот, здатних полювати на акул.

Антарктичні дослідники тримають гігантську морську зірку Macroptychaster. Відкриття подібних гігантських екземплярів в антарктичних морях здивувало дослідників.

Гігантський японський краб - найбільший в світі морський краб з розмахом ніг, що наближається до чотирьох метрів, може важити до 20 кг Цей екземпляр знайдений на побережжі Японії, де він харчувався мертвими тваринами і молюском. Як вважають учені - йому близько 100 років.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші монстри підводного світу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути