понеділок, 11 листопада 2013 23:23

Націоналісти у Варшаві влаштували пожежу біля посольства Росії

Націоналісти у Варшаві влаштували пожежу біля посольства Росії
Фото: AFP
Учасники націоналістичної ходи "Марш незалежності" в столиці Польщі Варшаві підпалили будку охоронця і сміттєвий контейнер біля будівлі посольства Росії, повідомляє телеканал TNV24. Також учасники акції кидали в бік російського посольства фаєри, пляшки та інші предмети.

В російському диппредставництві стверджують, що територія посольства не постраждала, відзначає РИА Новости.

"Марш незалежності" супроводжувався зіткненнями поліцейських і демонстрантів. Поліція була змушена застосувати силові заходи для усунення заворушень, у тому числі травматичну зброю і водомети. Кілька учасників акції затримано. Як стверджує "Інтерфакс", демонстранти підпалили кілька автомобілів.

Незабаром після того, як на марші почалися заворушення, мерія Варшави оголосила акцію незаконною і зажадала від демонстрантів розійтися і покинути вулиці. Незважаючи на цю вимогу марш продовжився. Один з організаторів маршу Артур Завица звинуватив у безладах провокаторів з лівих рухів, які напали на націоналістичну ходу.

"Марш незалежності", організований націоналістичними і праворадикальними рухами, що проходив у Варшаві 11 листопада, у день незалежності країни. Рік тому акція також переросла в зіткнення з поліцією.
Зараз ви читаєте новину «Націоналісти у Варшаві влаштували пожежу біля посольства Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути