субота, 29 червня 2013 17:37

Націоналісти побили учасників першого санкціонованого гей-параду у Росії
11

Фото: Фото: Reuters

У учасників гей-прайду на Марсовому полі полетіли вибухові пакети, димові шашки і курячі яйця, в результаті чого в події була змушена втрутитися поліція.

У Санкт-Петербурзі на Марсовому полі завершилася ледь почавшись узгоджена місцевою владою акція захисників прав сексуальних меншин. За повідомленням Фонтанки.ру гей-парад зібрав лише кілька десятків учасниками ЛГБТ-руху і до 200 їхніх опонентів.

Активісти розгорнули плакати, що закликають владу повернути геям їхні громадянські права.

"Ми - бісексуали, ми визначилися", "Гомофобія лікується!", "Ми любимо один одного, що в цьому поганого?", "Поверніть наші громадянські права" - скандували.

Противники акції жваво відреагували на події. Спочатку супротивники гомосексуалістів скандували: "Содом не пройде!" і "Фашизм не пройде!", а потім з криками "Росія буде вільною" вони почали кидати в організаторів прайду пакети із вибуховою сумішшю, курячі яйця і димові шашки, повідомляє Росбалт.

В результаті між активістамі ЛГБТ-руху і противниками гомосексуалістів зав'язалася бійка. Один з націоналістів накинувся на організатора акції Юрія Гаврикова, за якого заступився ще один учасник акції. У підсумку у справу терміново довелося втрутитися поліції. На вимогу правоохоронців пікет завершився достроково і геїв почали спішно вантажити в автобус. Після того, як всі учасники - близько 50-60 осіб, були всередині автобуса, призначеного на 20 місць, в них полетіли камені. Були розбиті два скла.

За даними кореспондента Росбалта четверо учасників акції - дві дівчини і двоє молодих людей - не підкорилися вимогам поліції і перелізли через огорожу. Зав'язалася бійка, одному з активістів націоналісти розбили щелепу і ніс.

Співробітникам поліції насилу вдалося розняти людей. Кілька агресивних противників гей-прайду були затримані.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти побили учасників першого санкціонованого гей-параду у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

133

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути